Hírek

2013.04.19. 12:20

"Bombajó" nap? Riadó volt a Széchenyiben

Székesfehérvár - Bombariadó volt pénteken reggel a Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolában. Az intézmény és a szomszédos Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ épületeit kiürítették, mintegy 800 diákot küldtek haza.

Zsigó Ferenc

A helyszínen Vas Rezső, a szakközépiskola igazgatója elmondta, hogy reggel háromnegyed 8 tájban rendőrök jelentek meg az épületben és megkezdték annak kiürítését.

Az intézmény Hadiárva utcai bejárata - mindenkit elküldtek a bombakeresés idejére (Fotók: Zsigó Ferenc)

- Éppen a leveleimet néztem a számítógépen, amikor megjelentek az egyenruhások és módszeresen elkezdték kiüríteni a termeket - tájékoztatott az igazgató. - Elmondták, hogy az ORFK-ra küldött valaki egy e-mailt, hogy péntek délelőtt bomba fog robbanni az épületben. A nyolcszáz diákot az udvari focipályára vezényelték, olyan volt, mint egy tűzriadós gyakorlat. Nagyon flottul ment a dolog, a diákok és az intézmény dolgozói fegyelmezetten vonultak le az udvarra. Később megérkeztek a tűzszerészek és elkezdtek vizsgálódni, most is ez történik - mondta Vas Rezső valamivel fél kettő után.

Az igazgatótól megtudtuk azt is, hogy volt diák, akit a tornatermi öltözőből azonmód, tornadresszben küldtek ki az udvarra, mindenki hátrahagyta a holmiját. A szülők jöttek a gyerekekért, de volt olyan vidéki diák, aki fehérvári ismerősökhöz  ment a bombakeresés idejére.

- Talán három-négy óra körül befejeződik a bombakeresés - mondta akkor az igazgató, aki intézkedett, hogy a holmijukért visszatérhessenek délután a diákok és a dolgozók.Vas Rezső elmondta azt is, hogy a konyhán mintegy ezer főre főznek, jelentős lehet a mai veszteség, ugyanis az előkészített, félkész ételeket ott kellett hagyniuk a konyhásoknak.

Kiss Z. Edward megyei rendőrségi szóvivő az FMH-val közölte: 15 ezer négyzetmétert vizsgáltak át, délután 2 óra után végeztek, de bombát nem találtak a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!