Hírek

2013.02.01. 08:11

Több milliós értékben loptak meg egy idős embert Fehérváron

Székesfehérvár - Két trükkös tolvaj késköszörülés ürügyén jutott be egy idős fehérvári ember lakásába, ahonnan gazdag zsákmánnyal távoztak.

feol.hu

Székesfehérváron, a Deák Ferenc utcában egy 20 és egy 40 év körüli férfi csapott be egy idős 76 éves bácsit január 31-én a reggeli órákban - számolt be az esetről pénteken a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A két férfi késköszörültetés ürügyén jutott be a lakásba, ahol az idős sértettet folyamatosan szóval tartva, összezavarva terelték el figyelmét.

Perceken belül megérkezett a lakásba a bácsi gondozónője, és ő küldte el az idegeneket, akik ekkor már engedelmesen távoztak.

Azonban a lakás átvizsgálásakor a sértett észlelte, hogy megtakarításait, ékszereit több millió forint értékben eltulajdonították az elkövetők.

A rendőrség a fenti bűncselekménnyel kapcsolatban ismételten felhívja – kifejezetten - a szépkorúak figyelmét arra, hogy mindenképpen kételkedjenek, ha idegen akar lakásukba, házukba bejutni. Nagyobb mennyiségű készpénzt ne tartsanak otthonukban! Amennyiben gyanús személyt látnak lakókörnyezetükben, azonnal hívják a 112, vagy 107-es hívószámot és a kiérkező járőrök tisztázni fogják a helyzetet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!