Hírek

2013.01.03. 21:36

Az iváncsai uszoda már az államé

Iváncsa – Állami kézbe került az iváncsai kistérségi uszoda. Csütörtökön ideiglenesen a helyi önkormányzat használatába adták.

Tribolt Lajos

Az eredetileg a PPP-program keretében készült iváncsai kistérségi uszodát az állam december legvégén kivásárolta, részeként a PPP-s konstrukciók felszámolásának. (A PPP, azaz a public-private partnership jelentése: a közfeladatok ellátását a közszféra és a magántőke együttműködésével oldják meg.)

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselői és az iváncsai önkormányzat ma a településen aláírták azt a szerződést, amely szerint a vagyonkezelő ideiglenesen az önkormányzat ingyenes használatába adja az uszodát. Minderre azért van szükség, hogy a létesítmény zavartalanul működhessen, ne legyen fennakadás az iskolások úszásoktatásában.

A létesítményt három hónapig a Dunaújvárosban sportlétesítményeket üzemeltető debreceni Kft.üzemelteti majd. Somogyi Balázs, perkátai polgármester, a kistérség vezetője elmondta, hogy mintegy két hét múlva a kistérség ingyenesen tulajdonba kapja a létesítményt. Az üzemeltetésre közbeszerzési pályázatot írnak ki. Azt remélik, az uszoda látogatói semmit sem vesznek észre az adminisztratív intézkedésekből.


Pontosít a vagyonkezelő

"A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselői és az iváncsai önkormányzat csütörtökön a településen aláírták azt a szerződést, amely szerint a vagyonkezelő ideiglenesen az önkormányzat ingyenes használatába adja az uszodát." - írtuk tegnap. A vagyonkezelő társaság szóvivője, Zicherman Zsolt pontosítást kért, ami szerint nem szerződés aláírás, hanem birtokbavételi és birtokbaadási eljárás történt. Ennek  keretében az MNV Zrt. a korábbi tulajdonostól birtokba vette és előzetesen az Iváncsai önkormányzat birtokába adta az ingatlant. Az ingyenes használatra vonatkozó döntés még nem született meg, de a döntéselőkészítés folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!