Hírek

2012.11.05. 08:54

Velence: díszpolgári cím Tóth Dávidnak

Velence - A településen az idén is méltóképp ünnepelték meg október 23-át. A tavaly alkotott rendelet értelmében díszpolgári címet és Velencéért oklevelet adtak át három helybélinek.

Kovalcsik Katalin

Majd minden településen elismerik a helyben élők, vagy a máshová költözöttek tevékenységeit, amelyekkel öregbítik a város, a falu hírnevét. A város önkormányzati képviselői 2011. augusztusában alkottak rendeletet újabb helyi kitüntetések, díjak adományozásáról. A rendelet értelmében díszpolgári címet olyan országos és nemzetközi ismertséggel rendelkező velencei kötődésû személy kaphat, aki tevékenységével, munkásságával Magyarországon és külföldön általános elismerésre ad alapot. Évente egy velencei tüntethető ki a címmel. Az idén a képviselők szeptember 17-ei döntése nyomán október 23-án, a városi ünnepségen a díszpolgári címet Tóth Dávid vehette át, aki az idei londoni olimpián a magyar kajak négyes tagjaként az ezer méteres távon ezüst érmet szerzett. A sportoló a városban nőtt fel, a helyi általános iskolában tanult, a VVSI-ben nyolc évesen kezdett kajakozni. Az ezüst érmes fiatalember 2005-től az MTK versenyzője, ma is rendszeresen hazajár a városba. A tavalyi rendeletben szerepel a Velencéért oklevél alapítása is, amelyet azok a velenceiek, olyan helyi szervezetek kaphatnak meg, akik, amelyek a helyi közösség szolgálatában, az összefogás megteremtésében jelentős érdemeket szereztek. Az oklevelet elsőként Kiss Tibor, a Velencei Sportegyesület elnökének ítélték oda. (Az elnök nem tudott jelen lenni az októberi ünnepségen, így az oklevelet a polgármester asszony a múlt héten, a Velence- Diósgyőr labdarúgó mérkőzés előtt, a pályán adta át az elnöknek.) Kiss Tibor tíz éve dolgozik az egyesületben, egy ideje a vezetéssel járó feladatokat is elvállalta. Irányítása alatt a labdarúgó csapat figyelemre méltó eredményeket ért el, két alkalommal „Fejér megye legsportszerûbb klubja” elismerést is kiérdemelték. Az idei második díjazott Sári Kálmán, aki több évtizede dolgozik a városban, alkotó részese a város életének. A férfi elsősorban az intézmények karbantartásán dolgozik, de az ünnepségek, városi rendezvények technikai előkészítésében, a háttérben mindig számíthat munkájára, közremûködésére a település, az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!