Hírek

2012.11.20. 19:36

Semjén Zsolt jelenlétében avattak egészségházat Magyaralmáson

Magyaralmás - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is jelen volt a felújított, kibővített egészségház keddi avatásán.

B. Kiss László

Szép számú érdeklődő jelenlétében, ünnepélyes keretek között adták át hivatalosan is kedden a felújított, kibővített magyaralmási egészségházat. Az eseményen  - mások mellett - jelen volt Törő Gábor, a körzet országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter is. Beszédet  a honatyán kívül  a település polgármestere, Vas Istvánné mondott, a díszvendég  Semjén Zsolt nem szólt a nyilvánosság előtt.  Az esetleges plágiummal kapcsolatos újságírói kérdést  persze nem kerülhette,  és nem is kerülte   el.

 

 

 

 

 

Az avatás után a helybeliek birtokba vették a megújult létesítményt. Galériával! (Fotó: Nagy Norbert)

Többe került az egészségház

Második nekifutásra sikerült pályázati támogatást nyerni Magyaralmás önkormányzatának az egészségház bővítésére, felújítására. A mintegy 56 millió forintos  vissza nem térítendő támogatás mellett akkor, 2010 nyarán 62,5 millióra kalkulálták a beruházás összes költségét.

A munkálatok 2012 májusától szeptember derekáig tartottak, a  valós költségek pedig megközelítik a 78 millió forintot. A különbözetet jelentő összeget az önkormányzati tulajdonú lakások eladásával teremtették elő - mondta el az avatási beszédében Vas Istvánné. Az egészségházban a háziorvoson, a reumatológiai, fizikoterápiás szakrendelésen, a  fogorvoson,  és  védőnőn kívül helyet kapott a fiókgyógyszertár is. De például alkalmas helyszín a  mama-baba klub foglalkozásainak, gyógytornának vagy különböző szűrések megtartására is - sorolta az elöljáró.

A rendszerváltás óta még talán miniszter sem járt Magyaralmáson, nemhogy miniszterelnök-helyettes  - kezdte beszédét Törő Gábor, aki megemlítette azt is, hogy körzetében több önkormányzat is sikerrel pályázik. Erre a legutóbbi példa a csapadékvíz-elvezetésére kiírt pályázat, amelyen a körzetben összesen 600 milliót nyertek a települések. (A pályázat eredményéről lapunk korábban már részletesen tudósított.)

Az egészségházat megszentelte Mórocz Tamás katolikus plébános, megáldotta Polgár Tibor református lelkész. Felléptek a helyi iskola kisdiákjai és az almási asszonykör. Csöngedi Nikolett Papvári Elemérné  közkeletű nevén  Magyar hiszekegy-ét szavalta el.

Semjén: politikai provokáció

Primitív politikai provokáció - ezzel a summás kijelentéssel reagált Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyaralmáson megkérdezve azokra a vádakra, miszerint a teológia doktori cím megszerzése érdekében benyújtott dolgozatát - részben  - plagizálta volna. Nyilvánvaló iróniával tette hozzá a dolgozatnak a kormányzati portálon történt közzétételére célozva:  örül annak, hogy a dolgozatot most ezrek meg ezrek olvassák. Hiszen sok munkája van ezekben a kitűnő művekben, amelyeket eddig legföljebb csak néhány tucat ember olvasott. Semjén Zsoltot illetően olyan vád is megfogalmazódott, hogy  lényegében  magát is plagizálta, amikor a teológiai doktori disszertációt a szociológiai diploma megszerzésekor is felhasználta. Erre a miniszterelnök-helyettes válasza az volt,  hogy a téma mindkét esetben valóban hasonló volt, ám a feldolgozás más és más szempontból történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!