Hírek

2012.11.12. 14:11

Az LMP támogatja a kajászói gazdákat

Az LMP továbbra is támogatja a gazdákat, és nem fogja hagyni, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a "végtelenségig a családi gazdálkodók szemébe hazudjon" - írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Szabó Rebeka a kajászói gazdák vasárnapi akciójára reagálva.

MTI

Az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának tagja hangsúlyozza, hogy a gazdák egy korábbi akciójukkal egy időben levelet írtak Fazekas Sándornak. Hozzáteszi, hogy az abban megfogalmazott kérdéseket az LMP is feltette a parlamentben, de a vidékfejlesztési miniszter válasz helyett csak "vádaskodott". Vasárnap helyi gazdák az Őszi szántás elnevezésű akció keretében művelni kezdték az állami földbérleti pályázat keretében elnyert terület egy részét a Fejér megyei Kajászón, szerintük ugyanis Kiss Árpád kápolnásnyéki lakos a jogszabályokban előírtnál nagyobb aranykorona értékű állami földhöz jutott húsz érve. A kormány hétfőn közölte, politikai indítékúnak, a jogállamiság normáival ellentétesnek és megtévesztő szándékúnak tartja a kajászói gazdák akcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!