Hírek

2012.10.29. 13:21

Nem megfelelő fertőtlenítő szerek?

Fejér megye – Rossz minőségű fertőtlenítő szerekre figyelmezteti a vállalkozókat az élemiszerbiztonsági hivatal (NÉ- BIH). Ez azért „gáz”, mert a felelősség egy ellenőrzéskor őket terheli.

Fejér Megyei Hírlap

A fertőtlenítő szerek nem megfelelőségét, a gyártó által a címkén jelölt fertőtlenítő hatás elmaradását tapasztalták több készítmény esetében is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nemzeti referencia laboratóriumának szakemberei az élelmiszerláncban felhasználásra kerülő kéz-, és felületfertőtlenítő-, valamint mosogatáshoz használt szerek mikrobiológiai hatékonyságának vizsgálatakor – tudta meg lapunk.

 A NÉBIH arra hívta fel az élelmiszer-vállalkozók figyelmét, hogy a fertőtlenítő szerek kiválasztásakor és felhasználásakor legyenek körültekintőek, az önellenőrző vizsgálatok során pedig gondoljanak a szerek hatékonysági kontrollvizsgálataira is. Az élelmiszereket előállító helyiségek megfelelő higiénés állapota jelentősen befolyásolja az ott tárolt, előkészített, feldolgozott élelmiszerek, ételek minőségét, fogyasztásra való megfelelőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!