Hírek

2012.10.26. 09:14

Leszakadás helyett

Mór - Dél-Szlovákiában, azaz a Felvidéken, heteken belül elkezdődik az a tervezési folyamat, amelynek során a helyi fejlesztési koncepciókat a Wekerle Tervhez illesztik - hangzott el a gazdasági fórumon.

Fejér Megyei Hírlap

A rendszerváltás óta mindegyik kormány által elhanyagolt és magára hagyott, többségében magyarok lakta Dél-Szlovákia számára a gépgyártás, a mezőgazdaság az élelmiszeripar jelentheti a kitörési pontot  - állította a fórumon előadásában Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdasági és régiófejlesztési alelnöke. A szakpolitikus szerint a határon túli magyarság régóta várt az anyaországi  gazdaságpolitika új, Kárpát-medencei léptékű megújulására.
Tavaly az állami támogatással létrejött munkahelyek döntő többségét Észak-Szlovákia kapta, s helytelen, hogy az állam nem dobott mentőövet a megszűnés közelébe jutott révkomáromi  hajógyárnak, s nem foglalkozott megfelelően azzal sem, hogy  dél-szlovákiai dolgozókat is érint a  komáromi Nokia-gyár létszámleépítése.  Nehezményezte, de fontos fejleménynek  nevezte az Ipoly-hidak újjáépítését,  amelyeknek szlovák részről ő is előterjesztője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!