Hírek

2012.10.25. 05:07

Kiállítás a szüleinknek Borsos Lőrinctől

Székesfehérvár - Kiállítás a szüleinknek a címe a Borsos Lőrinc alkotópáros kiállításának, melyet a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében rendeznek.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A tárlatot október 27-én, 18 órakor Pinke Miklós  és Gerber Pál  képzőművészek nyitják meg.  A kiállítás kurátorai az alkotók szülei,  Borsos János, Borsos Jánosné Katona Bírborka, Lőrinc László  és Lőrinc Lászlóné Paksi Rózsa. Az idei  Smohay-díjas Borsos Lőrinc formációt Borsos János és Lőrinc  Lilla képzőművészek hozták létre 2008-ban. Mindketten Fehérváron nőttek fel, itt tanultak (a Tóparti gimnáziumban művészeti tagozatán érettségiztek), és jelenleg is itt élnek.  Alkotásaikkal politikai, vallási és társadalmi jelenségekre reflektálnak.  A fehérvári kiállításon személyesebb témát dolgoznak fel: a szülő-gyermek kapcsolatot.   A szülők kurátorként való bevonásával az alkotók kölcsönös megértésen alapuló szituációt szeretnének teremteni. Hol van a határ az elvárás, a megfelelési kényszer,  az egészséges motiváló erők között? Vajon mihez kezdenek a  művészeti szempontból  laikus szülők egy kiállítás rendezésével? Mi alapján szelektálnak, hova teszik a hangsúlyokat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!