Hírek

2012.10.10. 07:25

Egy hét a vállalkozókért

Fejér megye - Október 15. és 21. között rendezik meg az Európai Kis- és Középvállalkozások Hetét. Fejérben a rendezvénysorozatnak a Gazdaság Háza ad helyet. Ehhez illeszkedik Móron a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórum.

GK

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)  Enterprise Europe Network, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Tempus Közalapítvány az Európai KKV Hét és a We mean business európai uniós kampány keretében Székesfehérváron, a Gazdaság Házában rendezi meg az európai KKV Hét magyarországi központi rendezvényét.

 Az Európai KKV Hét célja, hogy közös európai ernyő alatt, széles körű európai kommunikációval, számos tagországi kampánytípusú rendezvénnyel erősítse a vállalkozói gondolkodásmódot, járuljon hozzá az Európai Uniónak és a tagországoknak a KKV-k sikeres működése érdekében folytatott tevékenységéhez. A helyszín: Székesfehérvár, Gazdaság Háza,  Hosszúsétatér 4-6. 



A rendezvényen szakmai előadásokkal, személyes példákkal, gyakorlati tanácsokkal tarkított kerekasztal-beszélgetésekkel és szekcióülésekkel várják az érdeklődőket.  A rendezvényen  részt vesz Dr. Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára, KKV követ és Bödőcs Róbert, a HITA üzletfejlesztési főosztályvezetője nyitja meg.

Az Európai KKV Hét

Ismét Móron rendezi meg kamaránk  a tavalyi rendezvény folytatásaként a  Kárpát-medencei Gazdasági Fórumot. Az október 19-én,  pénteken 9-től 16.30-ig tartó  fórum célja a Kárpát-medencei térség együttműködésének ösztönzése, gazdasági kapcsolatok erősítése, a régió vállalkozásfejlesztési és együttműködési lehetőségeihez kapcsolódó információátadás mellett, hogy kereteket biztosítson a résztvevő vállalkozásoknak, gazdasági szakembereknek, együttműködő partnereknek a kétoldalú információcserére, kötetlen üzleti megbeszélésre.

Kis- és Középvállalkozói Hét a Gazdaság Házában  október 15-19.

A Közép-dunántúli régió kis és középvállalkozóinak ajánl programot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2012. október 15 - 21. között. Széles palettájú programcsomagot állítottak össze az Enterprise Europe Network regionális iroda munkatársai - tájékoztatta lapunkat Buda Csilla irodavezető. Tájékoztatók, előadások, klubbeszélgetések szerepelnek a rendezvények között.
 
Energiatakarékosság pályázattal vagy anélkül - október 15., hétfő, 10 óra. A Zöldgazdaság  fejlesztési Program (KEOP) ez évi pályázati felhívásait hamarosan kiírják. 7 pályázati tervezetet korábban már véleményezésre bocsátottak. A KKV Hét keretében az Energiatakarékosság témában a várható pályázatokról tartunk tájékoztatást, körüljárjuk azt is, hogyan lehet energiatakarékos megoldásokat alkalmazni pályázatok nélkül.

Fejlesztési igények feltérképezése, forráskeresés - október 16., kedd, 10 óra. A résztvevő vállalkozások bemutathatják azt, hogy termék- és szolgáltatásfejlesztés területén milyen igényeik vannak, s ehhez milyen jellegű partnert, pályázati forrást, egyéb támogatási formát keresnek. Az előadásokon a pályázati lehetőségeket, a termék- és szolgáltatásfejlesztést elősegítő programokat ismerhetnek meg, s azt, hogyan és hol tudnak megfelelő üzleti-kooperációs partnert keresni üzleti elképzeléseikhez.
 
Fogyasztóvédelmi Interaktív Laboratóriumi nyílt nap - október 17., szerda, 10 óra. A rendezvény a háztartási elektromos készülékek és egyéb, a közvetlen környezetünkben lévő termékek biztonságosságával foglalkozik. A rövid ismeretterjesztő előadás után lehetőség nyílik, hogy élőben is megvizsgáltassák egy adott termék, például, napszemüveg, ékszer, óra stb. biztonságosságát.
 
Fókuszban a fogyasztóvédelem - október 17., szerda,  10-12.30 óra. Fogyasztóknak: Mire figyeljünk, ha üdülési jogot kínálnak nekünk, ha házhoz jön a kereskedő és előleget fizetünk, ha egy vásárolt termékkel problémáink vannak? Mivel igazolhatjuk a vásárlást (blokk, nyugta)? Hogyan és hol tehet panaszt, és hogyan kezeljük azokat? Kereskedőknek, vállalkozóknak: Fogyasztóvédelmi törvény betartása, ellenőrzések gyakorlata, reklamációk kezelése: jótállás, szavatosság, dokumentálás. Várjuk az érdeklődőket október 17-én, szerdán, 10 órára a Gazdaság Házába.
 
Európai KKV Hét magyarországi központi rendezvény - október 18. csütörtök, 10 óra. A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)  Enterprise Europe Network, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Tempus Közalapítvány szervezi az Európai KKV Hét magyarországi központi rendezvényét a Gazdaság Házában. Szakmai előadások, kerekasztal beszélgetések és szekcióülések keretében foglalkozunk az Európai Kisvállalkozói Intézkedéscsomaggal, az Erasmus és Leonardo programok kkv-knak nyújtott előnyeivel, a fiatalok vállalkozásindításával, és a női vállalkozói lét kérdéseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!