Hírek

2012.08.09. 18:17

Politikusok a gyerekek táborában

Zánka - Harmadik alkalommal nyaralnak Fejér megyei általános iskolások, köztük többszörösen hátrányos helyzetű diákok Zánkán. Ma meglátogatta őket három országgyűlési képviselőnk.

Tihanyi Tamás

Az iskolások táboroztatása az Erzsébet-program keretében, a Lungo Drom székesfehérvári tagszervezetének közreműködésével valósult meg. Az Új Nemzedék Központban (korábbi nevén Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban) idén huszonöt fehérvári és huszonöt bicskei gyerek tölti szabadidejét.  A diákok többszörösen hátrányos helyzetűek, családi és anyagi körülményeik nem teszik lehetővé, hogy nyaraljanak a Balatonnál, így a tábor egészen kivételes élményt jelent  számukra.


 Vargha Tamás a látogatás alkalmával elmondta, a programot a Szent Erzsébet-i hagyományok újraélesztése, a gyerekekről való felelős gondoskodás céljából alkotta meg az országgyűlés. Aki pedig az Erzsébet-utalványt használja, az az Erzsébet-programon keresztül segíti azokat a gyerekeket, akik számára nem biztosított a napi háromszori étkezés, az egészséges táplálék.  Törő Gábor annak fontosságát hangsúlyozta, hogy  megteremtsük a lehetőségét - anyagi értelemben vagy elkötelezett felnőttek bevonásával -,   hogy örömet szerezzünk a rászoruló gyerekeknek. Mint mondta: a zánkai táborban olyan elfoglaltságokat, szórakoztató időtöltést kínálnak nekik, amely emlékezetes marad a számukra, emellett  színvonalas ellátásukról is gondoskodnak. 
Tessely Zoltán  - Bicske polgármestereként is -  úgy fogalmazott: különlegesen felemelő érzés számára meglátogatni azokat a bicskei gyermekeket, akik az országos roma önkormányzat által kiírt pályázat pénzeszközeinek felhasználásával, Bicske roma nemzetiségi önkormányzatának további jelentős anyagi támogatása mellett az Erzsébet-tábor keretében tapasztalhatják meg Zánkán a felhőtlen, boldog nyaralás minden örömét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!