Hírek

2012.08.09. 15:53

Akciózzák a nyári holmikat, de az ősziek is kint vannak a polcokon

Székesfehérvár - Teljes gőzzel készülnek az őszre az üzletek, hisz már augusztus elején kitették a polcokra az új divatárukat. A nyári darabokból szinte mindenhol csak a maradék található.

Silye Sándor

Fehérvári divatárukörképünk tapasztalata alapján, aki most akar trendi nyári holmit vásárolni, vagy nagyon jól jár, mert 20-30-40, sőt akár 50 százalékos kedvezménnyel is hozzájuthat egyes darabokhoz, vagy pedig felejtse el, hogy igazán jó cuccokhoz juthat. Sok helyen ugyanis valóban komoly árcsökkentéssel csábítják a vevőket, a kínálat azonban csak az a maradék, amely a mérete vagy a stílusa miatt nem talált gazdára. Garmadában kapható például a citromsárga pamutszoknya és a flitteres tornadresssz-szerű felső, amelyeket akár 1500 forintért is megvásárolhatunk, a márkásabb üzletekben azonban már örök-darabok is kerülhetnek a kosarunkba 2-3 ezer forintért. Ezekben a boltokban  inkább a méretválaszték csökkent, ezért igyekeznek a kereskedők akciókkal felhívni rájuk a figyelmet.



- Nálunk is alig van már méretválaszték a nyári holmikból - mondta Sütőné Nóra az egyik fehérvári üzlet munkatársa, aki szerint  idén egyébként sem marad készleten túl sok áru a nyáriakból. A kereskedők nyilván előrelátóak voltak, nem rendelték túl magukat, tekintettel a fogyasztói kedv csökkenésére, s így kevésbé fáj most a fejük a következő árukészlet miatt. Amely tehát már sok helyütt kint van a polcokon, s akár negyven fokos hőségben is előre megvásárolhatjuk az őszi pulóvert, farmer- vagy szövetnadrágot, kiskabátot.
- Mi még csak most megyünk nyaralni, ezért örülünk, hogy 8 ezer forintból komplett nyári szetthez jutunk az üzletekben - árulta el egy tinédzser lány az egyik boltban, aki az őszi iskolakezdésre még  joggal  nem gondol...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!