Hírek

2012.07.25. 09:57

Színházi szombat: Kész téboly!

Szabadbattyán - A színházi szombaton a fehérvári Gójóstól Társulat szerepelt a művelődési házban. A fiatalok ismét ott lesznek a Művészetek Völgyében, Taliándörögdön - tizenegy előadással.

V. Varga József

A szabad akarat és a sors harca - a döntések fontossága. Félreismert halál, az emberek sötét oldala és a szerelem gyilkos mivolta. Egy idegen érkezik, s általa Epszilon és társai mély titkok nyomába erednek, melyek a létezésüket fenyegetik, s megváltoztatják egész addigi ismeretüket a világról.

A Szabadbattyánban élő fiatal költő, író, rendező és amatőr színész, Varga Péter Dávid Kész téboly! című abszurd drámáját hálásan fogadta szombaton délután a nagyérdemű. A székesfehérvári Gójóstól Társulat (igen, így írják, de a név eredete immár a másfél évtizedes múlt homályába vész - a szerk.) ifjú tagjai remekül teljesítő, egymásra figyelő, összetartó csapatot alkottak.

A darabot - melyet már Székesfehérváron, Móron, Kecskeméten és Taliándörögdön is bemutattak - most szombaton új szereposztásban játszották. Kellő lázadással, de meglepő tapasztalattal, kitartással és emberséggel, keserédes vidámsággal/szomorúsággal.  

Amint megtudtuk: a teljes társulat tizenegy előadással szerepel idén a Művészetek Völgyében, Taliándörögdön - a kezdőnapon, július 27-én Vörösmarty Mihály: Csongor és Tündéjével nyitnak. Szórakoztatás szemnek, fülnek és elmének - így fogalmazott a csapat bemutatóiról Kozma Katalin, a társulat vezetője. A bőséges felhozatalból Cseh Tamás-emlékműsoruk mindenképpen kiemelendő.

Pop-rock-musical est, amatőr Beugró és VerSzeánsz Gójóstól módra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!