Hírek

2012.07.25. 20:07

Nulladik nappal nyit a Fezen

Székesfehérvár – Egyre több fiatalt érdekelhetnek a Fehérvári Zenei Napok: mostantól a jazz és az elektronikus zene kedvelői is találkozhatnak ínyencségekkel az augusztus 1-jén kezdődő rendezvényen.

Silye Sándor

Óriási parti, multikulturális össznépi találkozó lesz idén a Fehérvári Zenei Napokon, azaz a Fezenen, amelyet idén nulladik nappal, augusztus 1- jén kezdenek a szervezők a MÁV pályán. Mert noha várhatóan idén is nálunk lesz a legerősebb metál felhozatal (Machine Head, Sepultura, Korpiklaani) az országos zenei fesztiválok közül, azért a szervezők kezdenek nyitni más vonalak felé is. Ez köszönhető egyrészt a szervezők nyitottságának, másrészt pedig az önkormányzati támogatásnak, amelynek feltétele volt az ilyen irányú igények kielégítése is...
– Én személy szerint Al Di Meola koncertjét várom leginkább, de a Machine Head vagy a Vad Fruttik is jó programnak ígérkezik – árulta el Kovács Antal főszervező.
A jazz-es vonal kedvelői Meolán túl Vörös Jankára, a Budapest Barra és Harcsa Veronikára is számíthatnak, mint hazai előadókra, az elektronikus szubkultúrát keresők pedig olyan jól ismert hazai lemezlovasokban találhatják meg számításaikat, mint Cadik vagy Palotai, hogy csak néhányat említsünk a felhozatalból. S hogy mire számít a főszervező?
– Überelni fogjuk a a 2011- es esztendő látogatottságát, amely eleve jobb volt a korábbinál, köszönhetően az augusztusi kezdésnek – reménykedik Kovács Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!