Hírek

2012.07.28. 18:07

Csákberényi falunap - Hecsedlis vaddisznópörkölt gumifüstben (fotókkal)

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy minden eddiginél több érdeklődő vett részt az idei csákberényi falunapon, amelyet három éve már nem az önkormányzat, hanem a Csákberényért Alapítvány rendez meg.

Házi Péter

Hogy miért jobb így? Például azért - mondja Dezső József, az egyik főszervező ötletgazda - mert a közösségi oldalakon a korábbinál jóval több embert sikerül elérni. Másrészt pedig azért, mert az alapítvány tagjainak ismeretségi körében vannak olyan vállalkozók, magánszemélyek, akik anyagilag vagy valamilyen adománnyal segítenek, hogy a falunap minél szórakoztatóbb legyen. Így, ismeretség, mondhatni barátság alapján vállalta az ingyenes fellépést például az ország jóval nagyobb színpadjain turnézó Hungarica zenekar, így sikerült összehozni a Pannónia motorok találkozóját is, de így lépett fel az Alba Regia Táncegyüttes néhány tagjából verbuválódott kis csapat, amelynek több tagja, például Sáfrán András és Balázs is csákberényi.

Az utcák focibajnoksága már kora reggel elkezdődött, mint ahogy a főzőversenyre benevező csapatok is már reggeltől kezdve vágták a hagymát, húst, emelgették a pálinkás- és egyéb poharakat. Délután aztán kiderült, hogy a Petőfi és az István utca csapatát maga mögé utasítva a Bajcsy utca lakóiból verbuválódott csapaté lett az aranyérem. A főzők versenyében pedig a Micsoda nevű csapat, azaz Hamar Krisztián és Csoba Norbert különleges, hecsedlilekvárral, répával és száraz vörösborral elkészített vaddisznópörköltje lett a legkiválóbb. A pörkölthöz a fiúk mangalicazsíron készített kapros túróscsuszát készítettek, egyesek szerint e páratlan ízharmónia hozta meg a sikert számukra.

A nap egyik leginkább várt eseménye az ugyancsak csákberényi Végh Tamás, azaz Tompika akrobatikus streetfighter-bemutatója volt: a 25 éves fiú együtt táncolt a 200 kilós motorjával, majd egykerekezős trükköket mutatott be, bizony volt, aki hátrébb ugrott a bemutató alatt, mert a motor csak néhány centire haladt el mellette. A bemutató csúcsaként Tamás szétégetett motorjával egy teljes gumigarnitúrát, az egész orondi szőlőhegy gumifüstbe borult, a közönség meg nem győzött tapsolni.

Sok helyen rendeznek falunapot a megyében, ám a csákberényi valahogy mind programjával, mind színvonalával, mind hangulatával kimagaslik e rendezvények közül. Hogy ezt a jóféle vértesaljai bor teszi, vagy éppen az itt élő emberek közös "aurája", nem tudni, egy biztos, aki volt már náluk falunapon, az a következőt sem fogja kihagyni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!