Hírek

2012.04.18. 14:19

Olimpikonok az iskolában

Székesfehérvár - Idén nyáron ismét olimpia, a visszaszámlás már megkezdődött. A világ legnagyobb sporteseményére ötkarikás napok keretében hangolódtak rá a Zimmermann iskola diákjai.

B. Kiss László

A móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola diákjai és tanárai április elején ötkarikás projektnapokon hangolódtak rá az idei londoni olimpiára. A gyerekek megannyi érdekes foglalkozáson gyűjtöttek ismereteket elsősorban az újkori olimpiákról. A játékok története, szimbólumai, sportágai, helyszínei, legnagyobb külföldi és magyar sportolói elevenedtek meg a diákok előtt. Természetesen nagy hangsúlyt kapott Magyarország kiemelkedő szerepe az olimpiai mozgalomban. Igen neves sportolókat is vendégül láthattak a Zimmermann iskolában, amely nagy élményt jelentett gyermeknek és felnőttnek egyaránt. Előbb a Honvéd két válogatott vízilabdázója, Szívós Márton és Salamon Ferenc, másnap pedig az olimpiai bajnok öttusázó, Vörös Zsuzsa meséltek pályafutásukról és terveikről. Mindhárman rendkívül közvetlenek és kedvesek voltak, készségesen válaszoltak a feléjük irányuló kérdésáradatra, s láthatóan nagyon jól érezték magukat fiatal beszélgetőtársaik körében. 

A zimmermannos diákok nemcsak hallgatóként, hanem gyakorlati foglalkozásokon is közelebb kerültek az ötkarikás játékokhoz - tudtuk meg az iskola tanárától,  Rajos Zoltántól.  Több osztályban rendeztek játékos sportversenyeket, amelyek végeztével saját készítésű babérkoszorúval és éremmel jutalmazták a bajnokokat, például a hurkapálcika-hajítás dobogósait. Másutt ötkarikás zászlót hímeztek vagy gyurmából formáztak sportolókat. A fizika szaktanteremben saját készítésű eszközökkel modellezték az olimpiai láng meggyújtásának folyamatát. A digitális táblákon útvonaltervek készültek Európa majd mindegyik országa, illetve London között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!