Hírek

2010.10.28. 10:22

Elnökváltás az adonyi kistérség élén

Új elnököt és egy alelnököt választottak az adonyi kistérségi társulás élére. A gazdasági bizottság elnökének megválasztását a következő ülésre halasztották.

Percsi Tibor

A székfoglalót követően az elnök javaslatot tett az elnökhelyettesekre, Czompó István pusztaszabolcsi polgármester, valamint Szabó Ferenc iváncsai polgármester személyében. Ezzel kapcsolatban Czompó István jelezte, hogy mindaddig, míg érintett a kistérségi uszoda kapcsán folyó perben, e tisztséget elvállalni etikátlannak érzi, ezért nem is vállalja. Sőt, tekintettel arra, hogy itt összesen nyolc település alkotja a kistérséget, nem is látja indokoltnak, hogy két elnökhelyettest válasszon a testület.

Érvelését a testület elfogadta, ám ahhoz, hogy a korábbi két alelnöki rendszerről átálljanak, a következő ülésen szükséges az alapító okirat, valamint az SZMSZ módosítása, ezért most abban döntöttek, hogy egy elnök személyét szavazzák meg. Ennek megfelelően a testület ismét titkos szavazással, egy ellenszavazat mellett megszavazta Szabó Ferencet alelnöknek.

Ezek után döntésképtelen helyzetbe került a testület, mert az új elnök által a gazdasági bizottság élére ajánlott Schmitsek József (Szabadegyháza polgármestere) a huzamosabb ideje instabil gazdasági helyzetre való tekintettel nem fogadta el a bizottsági elnöki felkérést, csakúgy, mint a bizottsági tagnak felkért Papalexis Kosztasz  (polgármester), aki Beloiannisz kistérség felé fennálló adósságával indokolta döntését. Ennek tükrében a testület a bizottság tagjainak megválasztását a következő ülésre halasztotta. Nem véletlen, hogy így alakult a helyzet, hiszen a következő napirend eredménytelenül zárult. A kistérség gazdálkodásában mutatkozó hiány okainak, felelőseinek feltárása, valamint az azonnali működéshez szükséges forrás előteremtése felett folytatott vita során olyan döntés született, hogy a következő, (két héten belül megtartandó) rendkívüli ülésre az év végéig szükséges működési forrás pontos mértékének ismeretében fognak dönteni arról, hogy az egyes települések milyen mértékű előzetes hozzájárulásával őrizhető meg a működőképesség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!