Hírek

2010.09.30. 02:27

Katona is lehetsz

Székesfehérvár - Beigazolódni látszik a József Attila vers. Az Árpád Szakképpzőben tanulók talán tűzoltók is lehetnek, de katonák biztosan, számos szakma közül választhatnak.

Kovalcsik Katalin

Az Árpád Szakmaházban az utóbbi néhány napban több szakma is bemutatkozott, a várhatóan leendő diákok és az őket szívesen elkísérő szülők, hozzátartozók előtt. A térségi integrált szakképző központban a szakmabemutatók nem újkeletűek, nem csupán intézményen belül, hanem az oktatóhelyeken is tartottak már hasonlót. A Füle melletti Tibor tanyán például a lótenyésztés, a lótartás rejtelmeibe kóstolhattak bele az érdeklődők. A múlt hét péntekén a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szakembereinek és az iskola tanulóinak közreműködésével szerveztek bemutatkozást. Vörös Ferecné alezredes avatta be a szakma titkaiba a fiatalokat, de a legtöbben éltek a lehetőséggel, hogy a gyakorlatban is kipróbáljanak néhány dolgot. Az eszközökkel mindenképpen közelről ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

 Ahogy Bognár Ferenc, az intézmény egyik oktatója elmondta, tizenhat iskolából érkeztek diákok, és volt, hogy családostul mentek el a bemutatkozásra. A szülők is szerették volna közelebbről megtapasztalni, hogy esetleg milyen iskolát, pályát választ majd gyermekük. Bognár Ferenc hozzátette, élmény volt nézni, ahogy még a harci feladatokba is bekapcsolódtak a felnőttek. Az iskolában egyébként már katonasuli is működik, a pákozdi harci bemutatókon is ott voltak képviselőik. Horváth Tibor, az Árpád tanára fogja össze azt az osztályokból érkező 48 fiatalt, akik érdeklődést tanúsítanak a katonai pálya iránt. Tegnap volt a napja, hogy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának képviselői a honvédség történetét, munkáját bemutató kiállítást láthattak az Árpádban. Kérdezhettek a pályaorientációs bemutatón a katonaéletről, a technikákról. A bemutató ma és október elsején 10-15 óra között látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!