Hírek

2010.03.31. 11:47

Nyílt napokat tartottak a Napraforgó Óvodában

Lepsény - A hagyományokhoz híven ismét nyílt napokat rendeztek a lepsényi Napraforgó Óvodában. Ilyenkor a szülők is megnézhetik a kicsiket, hogyan játszanak, "dolgoznak" az oviban.

Borsos György

Március utolsó napjaiban nyílt napokat tartottak a lepsényi oviban. Ismét lehetőség nyílt arra, hogy a szülők jelen legyenek az óvodában, s lássák, milyen is a közösségben a gyermekük, hogyan illeszkedik be, mit tanul.
Március 30- án a Cini csoportban a nap közös játékkal kezdődött, míg mindenki meg nem érkezett. A játékokat ezt követően elrakták és egy kis testedzés következett zenére. A gyerekek ügyesek és fürgék voltak, úgy látszott, hogy órákig is tornázgattak volna. A reggelinél a naposok megterítettek és segítettek az ételek, tejes kávék kivitelében, felszolgálásában.

Kellett is az energia, mivel a reggelit matek követte. Ennek előzményeként az óvó néni a Három nyúl című mesét olvasta el, és felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki füleljen. A mese után kérdéseket tett fel, ezekere kis bábukkal kellett felelni, mindenkinek a saját kis rétjén kirakva a megfelelő számú bábut. A gyerekek jó memóriával rendelkeztek, sőt akadtak olyanok is, akik rafináltabbak voltak, mint a mesebeli nyulak.
Március 31- én, a Süni csoport következett. A kicsikről van most szó. Ők szintén tornabemutatót tartottak, dobszóra sétáltak vagy futottak, miközben tréfás mondókákat fújtak. A reggelinél megnézhettük, hogy milyen ügyesen terítik meg az asztalokat, osztják ki a tányérokat, szalvétákat. Mire megreggeliztek, addigra már kész volt a meseszőnyeg, ahol ülve hallgatták meg a Fogfájós nyúl című mesét. Mivel a nyuszinak fájt a foga, így a kicsik segítettek a tapsifülesnek tojást festeni, tojástartókat készíteni. Nagy munkáról volt szó, ezért a szülőket is bevonták a nagy munkába!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!