Hírek

2009.11.25. 03:28

Jelentős források hiánya

Székesfehérvár - Jövőre az eddiginél is nehezebb helyzetbe kerülnek az önkormányzatok. A helyzetről tegnap fórumot szervezett a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ).

Tribolt Lajos

Összességében 250-300 milliárd forinttal csökken jövőre az önkormányzatok mozgástere - jelentette ki Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Polgármesterekkel folytatott konzultációja után a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az iparűzési adóbevétel csökkenni fog, ráadásul az APEH szedi be, így késéssel kapják majd meg, s addig helyettük az adóhivatalnál kamatozik. Csökkenést jelent az is, hogy az idegenforgalmi adó után jövőre ugyanakkora összeget kapnak. Növekszik az infláció, emelkedett az áfa, ráadásul például az ÁNTSZ ezután csak pénzért nyújt szolgáltatást az önkormányzatoknak. A metró beruházás többletköltségei pedig elvitték a fejlesztési keretet. Gémesi az állami földek jobb felhasználásában lát lehetőséget. Fenyves Péter, a MÖSZ megyei elnöke a kistérségi társulásokra vonatkozó szak-ági rendeletek előkészítésébe kért beleszólást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!