Hétvége

2015.01.10. 08:50

Titkon őrzött földönkívüliek?

Székesfehérvár - Többezer hang- és képfelvétel van Kalmár János birtokában, amelyek szerinte azt bizonyítják, léteznek a földönkívüliek. A Magyar Ufószövetség elnöke állítja, maga is találkozott már ufonautákkal.

Házi Péter

Székesfehérváron van egy épület, ahol a kilencvenes évek közepén őriztek egy földönkívülit, aki a pápai légtérben ütközött 1996-ban egy vadászgéppel. A balesetben a vadászgép pilótája megsérült, az egyik idegen meghalt, a másik azonban életben maradt - állítja Kalmár János, a Magyar Ufószövetség elnöke, aki ennél több konkrétumot kérdésünkre sem hajlandó elárulni a légibalesetről. A fenti állítás alapján akár bolondnak is tarthatnánk őt, ám a férfi kitűnővel végezte el az egyetemet. És logikusan is beszél: évente többszáz bejelentés érkezik hozzájuk az ország minden részéből. Ők igyekeznek kiszűrni minden beszámolót vagy felvételt, amelyre van más magyarázat, mint az UFO-k ténykedése. Ezres nagyságrendű kép- és hangfelvételük gyűlt már össze az elmúlt két évtized alatt, amelyek közvetve vagy közvetlenül, de bizonyítják, hogy nem vagyunk egyedül a világmindenségben. Véleménye szerint ezek közül tizenöt minden kétséget kizáróan alátámasztja a földönkívüliek létezését. A szövetség elnöke állítólag már ötévesen is órákat tudott beszélni az embereknél fejlettebb civilizációk létezének szükségességéről, ő maga azonban 1995-ig nem találkozott velük. Ekkor Svédországban, egy eldugott katlanban járt, ahol három idegen lény szólította őt a nevén.

Kalmár János, az Ufókutató Szövetség elnöke azt állítja, 1995-ben maga is találkozott három idegennel a svéd hegyek között
Fotó: Koppán Viktor

Mese, teljes kitaláció, hallucináció? Vagy az igazság maga? Döntse el mindenki: Kalmár János a Stockholmban élő Zichy Irénke meghívására kamerákkal felszerelkezve jutott el 1995-ben egy svédországi illetőhöz, aki azt állította, kapcsolattartó az idegenek és a földlakók között. Északon, eldugott hegyek között fekvő katlan közepén volt a férfi háza. Jánosék már búcsúzóban voltak, amikor éjféltájban leszállt egy gömbszerű repülőszerkezet. Három különös, magas, kivizöld szemű lény jött be a faház ajtaján, s a bentieket a nevükön szólították.

De miért nem készült felvétel minderről? - kérdezzük, mint örök szkeptikusok. - Minden kamera össze volt már csomagolva, annak idején nem volt sem digitális fényképezőgép, sem fotózni tudó mobiltelefon, amit előránhattak volna - jön a válasz. Készült viszont videofelvétel a sok érdekes tárgyról, amiket a svéd férfi mutatott neki, s amelyek az idegenek bolygójáról származnak. Felvétel van az UFO hajtóművét tápláló kristályrúdról, egy furcsa gyűrűről és a bolygóról hozott kőzetekről is. Beszélgetőpartnerünknek egyébként meggyőződése, hogy a Földön bizonyos katonai objektumokban olyan, űrből származó technikákat őriznek, amelyek néhány évtized múlva átszivárognak a mindennapi használatba. Szerinte ilyen a mikrochip is, amely már 1947-ben az emberiség birtokába került, amikor az amerikai Roswellben lezuhant egy földönkívüli repülő szerkezet. A tudást azonban bizonyos érdekkörök nem adják könnyen. És innen már egy klasszikus összeesküvés-elmélet következik, amelynek igazsága finoman szólva erősen vitatható...


Lajoskomárom és Mezőkomárom között 2006-ban jelent meg a búzatáblában két, egymáshoz tapadó, rejtélyes  gabonakör

Kalmár úr 2013-ban a magyar kormányhoz fordult, kérve, tegyék nyilvánossá a hazai UFO-észleléseket rögzítő aktákat, hiszen például Németországban, Kanadában, Angliában nyíltan lehet beszélni e történetekről. A honvédelmi minisztérium egyik ezredese válaszolt a felvetésre. Eszerint a honvédség nem rendelkezik UFO tevékenységgel kapcsolatos dokumentációval, arra utaló információkkal, hogy az ország területén azonosítatlan repülőeszközöket figyeltek volna meg.

Akárhogyis van, az elmúlt években több helyről kapott a Fejér Megyei Hírlap szerkesztősége is furcsa jelenségekről szóló hírt: 2006-ban a Lajoskomárom és Mezőkomárom közti búzatáblában fotózott le két gabonakört az egyik olvasónk. Persze, van ennél egy híresebb, fehérvárvári gabonakör is: 1992-ben, a hetvenes út mellett jelent meg , s zarándokok százai jártak a csodájára. Nem sokkal később aztán jelentkeztek a misztikus körök alkotói. Nem földönkívüliek, hanem két vicces férfi.


Mátyásdombon 2010-ben állítólag többször, többen is látták a furcsa, repülő fényeket a falu fölött. Papp Zoltán le is fotózta azokat
Fotó: FMH-archív

2010 januárjában a mátyásdombi Papp Zoltán kereste meg azzal szerkesztőségünket, hogy a nyár óta vagy ötször látta az égen azokat a fényes, repülő gömböket, amelyeket le is fotózott a mobiljával. Nos, a fotókat mi is láttuk, de nem tudtunk rájönni,mit is ábrázolhatnak a zöldes-kék, néhol pirosas, elmosódott foltok.

Sokunk egész életében vár valamire. Valami csodára, ami jót hoz, megváltoztatja az életét. Talán ezért várják sokan a földönkívülieket: érkezésükkel valami jó jön a földre, amely akár az ő életüket is megváltoztatja. De mi van, ha már itt vannak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!