Hétvége

2017.01.21. 20:18

Staféta Gyánó Hubával

ELŐZŐ SZÁMUNK vendége Gyánó Hubának, egy ifjú gitárosnak adta át a stafétát ezzel a kérdéssel: mit vár a zenétől?

Bokros Judit

– HÉT ÉVE gitározom, de énekléssel kezdtem. Az általános iskolai tanáromnak nagyon sokat köszönhetek, olyan alapokat kaptam tőle, amire a mai napig építkezhetek. Az önálló fellépéseket pár éve kezdtem el, először Budapesten, de már Fehérváron is. Egyelőre feldolgozásokat játszom, jellemzően nem a közismertebb számokat. Szeretem például Stinget, Eric Claptont. Akik eddig meghallgattak, azoknak általában tetszik, amit csinálok. Az utóbbi időben kevesebbet tudtam foglalkozni a zenével, a munka miatt is, de remélem, ez változik majd.

– A ZENÉTŐL összességében nem várok semmit. Számomra olyan, mint egy szerető: nagyon sokat tud adni, de elvenni is. És nem szabad tőle elvárni semmit. Ám ha tehetném, szívesen foglalkoznék csak a zenéléssel. A közönséget nem annyira szórakoztatni, inkább elgondolkoztatni szeretném.

GYÁNÓ Huba Juhász Szilviának, a fehérvári Hiemer-házban működő Zenekör vezetőjének adja át a stafétát. Kérdése: gitár vagy zongora?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!