Hétvége

2011.09.01. 05:26

Sváb nemzetiségi nap Visegrádon

Szüreti felvonulással indul és sváb bállal zárul a dunakanyari sváb közösségek találkozója szombaton Visegrádon.

MTI

A német nemzetiségi napot nyitó szüreti felvonulást a bíró és a bíróné hintója vezeti, akiket lovasok kísérnek, de felvonul szamár, kecske és póniló is. A város terein és utcáin felcsendülő zenés invitáláshoz a szekéren utazó fúvószenekar szolgáltatja a muzsikát - közölte Zeller Márton szervező, aki az MTI-nek elmondta azt is, hogy egy évekkel ezelőtt megszakadt hagyományt kívántak folytatni a rendezvénnyel.
A sváb kulturális gálán a környező települések és különleges vendégként Soroksár nemzetiségi együttesei lépnek fel. "Saját népviseletében érkezik a dunabogdányi Singkreis dalkör, a soroksári nemzetiségi férfikórus, a kismarosi és a verőcei német dalkör és tánccsoport" - sorolta Zeller Márton.
Az utcai szőlőprésnek köszönhetően a látogatók frissen "csapolt" szőlőlét kóstolhatnak, de mérnek mustot is, miként gőzgombóc is kapható lesz. Az esti bálon hagyományos sváb zenével várják a vendégeket.
A találkozó a Visegrádi Német Kisebbségi Önkormányzat és a város összefogásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!