Helyi sport

2017.09.24. 22:01

A Titánok pontot vettek el a bajnoktól

A Fehérvári Titánok az Erste Liga 6. fordulójában a DVTK Jegesmedvéket fogadták. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy nyerjenek.

Káldor András

Hamvai Szilárd szerezte a Titánok harmadik gólját

Fotó: Pesti Tamás

Fehérvári Titánok-DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1) büntetőkkel

Az UTE ellen szép győzelmet aratott a Kóger-legénység, ám a bajnoki címvédő remek formában, két magabiztos győzelemmel a tarsolyában érkezett Fehérvárra. A Titánoknál bejelentették közben, hogy a kapuban Kornakker Dániel új társat kapott, a 24 éves Gyenes Dávidot igazolták le a kék-fehérek. Személyében egy rutinos MOL Liga-győztes és magyar bajnok játékossal bővül a keret. A Debrecenben csapat nélkül maradt kapust Alex Scola helyére hozták, és a jövő héten mutatkozhat be. Az első öt percben beszorította ellenfelét a DVTK, majd lényegében az első támadásából vezetést szerzett a hazai gárda Derek Schoenmakers jól eltalált lövésével. Ezt követően még nagyobb sebességre kapcsoltak a Jegesmedvék, és Galanisz Nikandrosz közelről egyenlített a 13. percben. Az első szünet után a Titánok a harmadik emberelőnyüket már kihasználták, Joseph Antilla révén.

Hamvai Szilárd szerezte a Titánok harmadik gólját
Fotós: Pesti Tamás

A folytatásban aztán sorra kapták a fehérváriak a kisbüntetéseket, zsinórban hat percet töltöttek hátrányban. Akkor nem tudtak egalizálni, de megtették ezt a harmad hajrájában Galanisz újabb találatával. A záró periódust újfent jól kezdte a fehérvári csapat, Hamvai Szilárd pontos lövése után hiába nyújtózott Adorján Attila. Már többen elkönyvelték a hazaiak újabb győzelmét, amikor a rendes játékidő befejezése előtt Galanisz ismét villant és visszahozta a miskolci reményeket, jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban nem született gól, annak ellenére, hogy a Titánok emberhátrányba kerültek, de túlélték. A büntetőpárbajban Adorján nagyokat fogott, végül Vas János vette be Kornakker ketrecét, 3-4. Kár érte, mert a Titánok megérdemelték volna a győzelmet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában