Magyar Kupa

2017.10.18. 21:51

A lehetőségeit sokkal jobban kihasználó MAC győzött

A jégkorong Magyar Kupa selejtezőjének 3. fordulójában a Fehérvári Titánok a MAC Budapest vendégei voltak.

Káldor András

MAC Budapest-Fehérvári Titánok 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Budapest, Tüskecsarnok, 400 néző

Vezette: Németh M., Gangel, Kedves, Kis-Király

MAC: Arany – Vokla, Pozsgai 1, Keresztúry 1, Nagy K., Terbócs – Macaulay (1), Kovács B. 1, Dansereau (1), Brown, Klempa – Garát, Cunningham, Somogyi, Orbán B., Jokila (2) – Fejes, Tóth R., Tóth G., Majoross B., Molnár D. Vezetőedző: Majoross Gergely

Fehérvári Titánok: Gyenes – Vehmanen, Szabó B., Schoenmakers, Ainsworth, Szita – Reiter, Láday, Antilla, Mazzag, Hamvai – Szaller, Takács B., Péter, Vízi, Kiss P. – Antal, Imre, Balogh B., Kiss Zs., Kocsis F. Vezetőedző: Kóger István

Kiállítás: 8, illetve 6 perc

A Fehérvári Titánok csapata kissé nyugalmasabb időszakot hagyott maga mögött az utóbbi napokban, mivel nem kellett zsinórban pályára lépniük. Kóger István tanítványai az Erste Ligában ugyan 6-4-re kikaptak a bajnoki címvédő DVTK Jegesmedvéktől, ám a csapat nagyszerűen harcolt, és ez a későbbiek szempontjából mindenképpen örvendetes. A kupában a tabella 2. helyén álltak, egy győzelemmel, és egy szétlövés utáni vereséggel. A Vasas otthonában kiütéses sikert arattak (13-0), majd a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a szétlövés sokadik sorozata után pedig Dominik Novotny sikeres találata döntött az újvárosaik javára. A MAC eddig legyőzte a DVTK Jegesmedvéket (5-1), és vereséget szenvedett Újpesten (1-4), az Erste Ligában, pedig a Corona Brassót győzte le szombaton kínkeservesen 2-1-re. Az Erste Ligában idén már játszottak egymással bajnokit a felek, és nagy csatában akkor a fővárosi gárda nyert. 4-2-re. Kóger István vezetőedzőnek továbbra is nélkülöznie kellett Részegh Tamást, Varga Balázst és Péter Balázst, de ezúttal az EBEL csapatban is szereplő játékosait is be tudja vetni a szakember.

Már az 5. perc meghozta a vendéglátók vezetését, Kovács Bronson vette be Gyenes Dávid hálóját Scott Macaulay átadása után. 1-0. Alig telt el egy perc a találat után jött a fővárosiak újabb gólja, méghozzá emberhátrányból, Keresztúry Erik révén. 2-0. A harmad folytatására összeállt a fehérváriak védekezése, és a kapura lövési mutatóban is alig – két gólnyi – különbség volt ellenfelük javára. A középső játékrész első felében kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de aztán a 31. perc újabb hazai találatot hozott. Az egykori dunaújvárosi, majd fehérvári bekk Pozsgai Tamás Kevin Dansereau passzát értékesítette. 3-0. A záró harmadban hasonlóképpen az előzőhöz összeszedetten játszottak, jól védekeztek a Titánok, bár ezúttal sehogyan sem tudták bevenni Arany Gergely ketrecét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában