A Dunaújváros vendégeként

2018.05.23. 21:51

Harcos FKC, győztes újvárosiak – Alulmaradt az idény végére magára találó Alba

A női kézilabda NB I 2017-18-as idénye megyei rangadóval ért véget. A Dunaújvárosi KKA otthont tartotta a pontokat az Alba FKC-val szemben, s elérte kitűzött célját.

Ferencz Balázs

Bulath Anitát próbálja blokkolni Mendy és Lavko

Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújvárosi KKA–Alba Fehérvár

30-27 (16-13)

Dunaújváros, 600 néző.

Vezette: Bacs, Bóna.

Dunaújváros: Tomasevic, Oguntoye (kapusok), Braun, Bulath 1, Cifra, Dombi 3, Grosch 5, Kazai 2, Klujber 4 (2), Micijevic 5, Mihály, Molnár 1, Nick, Szalai 3, Szekerczés 6 (3), Takács. Edző: György László.

Fehérvár: Herr O., Mistina (kapusok), Boldizsár, Do 4, Gabina, Gjorgjijevska, Gorshenina 2, Hudra 1, Lavko 9 (6), Májer 1, Mendy 5, Pelczéder, Rózsás, Temes 4, Utasi, Zhilinskaite 1. Edző: Deli Rita.

Kiállítások: 6, ill. 8.

Hétméteresek: 6/5, ill. 7/6.

Bulath Anitát próbálja blokkolni Mendy és Lavko
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A csarnok rekkenő hőségében a Kohász szerzett vezetést. Háromgólos dunaújvárosi előnynél azonnal időt kért Deli Rita, a fehérváriak szakvezetője. Azonban taktikai szünet után Grosch és Klujber ügyes gólokat szereztek. Néhány perc múlva aztán lanyhult a hazaiak figyelme, és csökkent az előnyük, de hiába tartotta a lépést főként Mendy és Lavko góljaival az FKC, nem tudott három gólnál közelebb férkőzni a félidő végére, 16-13.

Szekerczés Luca üreskapus góljával indult a második etap, majd a végig remeklő Mendy vezérelte vendégek kihasználták a Kohász hibáit, s felzárkóztak egy gólra (18-17). A fehérváriak nem adták fel akkor sem, mikor újra meglépett a Dunaújváros, Lavko, Temes és Nascimento tépázták meg a hazai védelmet. Azonban egyenlíteni nem sikerült, mert Oguntoje bravúrt bravúrra sorjázott a kapuban, Micijevicset pedig képtelenek voltak tartani Deli Rita lányai. 30-27-es győzelmével a DKKA a tabella negyedik helyén zárt, míg az FKC a csalódást keltő 8. pozícióban végzett. A bajnokságot a Győri Audi ETO KC nyerte, miután a végelszémolásban egyetlen góllal jobbnak bizonyult a Ferencvárosnál.

Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője: – Amit tudtunk, azt megtettük. Micijevicet nem tudtuk megfékezni. Nagyot küzdöttek a lányok azért, hogy győztesen jöhessenek le a pályáról, szoros eredményt tudtunk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában