akár előzhet is

2018.04.21. 09:00

Az Aqvital FC Csákvár most a riválisától csenne pontokat

Az Aqvital FC Csákvár csapata a labdarúgó Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a vele azonos pontszámmal álló Szolnoki MÁV vendége lesz vasárnap, 17 órától.

Káldor András

Sándor György szerezte a csákváriak első gólját ősszel

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Amennyiben a csákvári együttes olyan ütemben gyűjtötte volna be a pontokat ősszel, mint azt tavasszal tette eddig, akkor nagy valószínűséggel sokkal előrébb állna a másodosztályú pontvadászat tabelláján. Mérlegük imponáló, mivel nyolc mérkőzésből hatot megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, és csupán Gyirmóton szenvedtek vereséget. Ezt a sorozatot kellene folytatniuk a Tisza-parti városban. Házigazdájuk ellenben rendkívül hullámzó, mondhatni kiszámíthatatlan formát mutatott az elmúlt hetekben. Három vereséggel kezdett, aztán háromszor nyert zsinórban, majd újabb két pont nélküli összecsapás következett a sorban. Mindez pedig azzal járt, hogy a korábban a közvetlen élmezőny mögött tanyázó kék-fehér alakulatot pontszámban utolérte a tabellán az AFC Csákvár, és mindössze rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorul a Szolnok mögé. Különösen a múlt heti, siófoki kudarc számít „mélyütésnek” a MÁV-osoknak, hiszen ebben a bajnoki szezonban mindössze két alkalommal kaptak kettőnél több gólt.

Sándor György szerezte a csákváriak első gólját ősszel
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

A Vác ellen egy ötöst, majd a Soroksár rúgott hármat a Tiszaligetben. A vasárnapi, Balaton-parti 0–4 váratlanul érte nem csak a szimpatizánsaikat, hanem a klubvezetőket is. Ezek után egy alaposan feltüzelt, bizonyítani akaró gárdára számíthatnak majd a Szíjjártó-tanítványok vasárnap. Mindenesetre a két csapat őszi találkozóját, még októberben a csákváriak nyerték, a második félidőben nyújtott meggyőző játékuknak köszönhetően Sándor György és Molnár Tibor találataival. A meccset Ducsai József vezeti, segítői Bornemissza Norbert és Kovács II Gábor lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában