Pontozással verte argentin ellenfelét

2024.05.26. 14:55

Kiliti Tamás megszerezte az interkontinentális övet

Az Alba Regia Sportcsarnokban ezúttal nem a labda pattogott, hanem méretes pofonok zuhogtak, a Kiliti Promotion gáláján.

Horog László

Kiliti Tamás az UBO-szervezetnél szerzett interkontinentális övvel és kisfiával a bunyót követően

Fotó: Horog László / FMH

Tavaly és egy évvel korábban, egyaránt november végén Fehérvár elegáns, belvárosi hoteljének kupolatermében állították fel a ringet, látványos gálát szervezett Kiliti Ferenc és csapata. Ezúttal visszatértek az Alba Regia Sportcsarnokba, korábban 2022 júliusában bonyolítottak itt hasonló eseményt. Közel telt ház várta a bunyósokat, még közvetlenül a kezdés előtt is történtek változások a programban, de természetesen a leginkább várt meccsek párosítása nem változott. A magyar futballban a 2016-os, franciaországi futball-Eb kapcsán ikonikussá vált popdal, az „Éjjel soha nem érhet véget” csendült fel először a hangszókból, a melódiát szerzőként jegyző DJ Náksi Attila szettjében, az ismert diszkós egy órán át igyekezett hangulatilag megágyazni a későbbi ütközeteknek. Később fellépett a rapper Essemm és 4Tress is, de a lényeget természetesen a bunyómeccsek jelentették.

Elsőként az üzleti élet szereplői bokszoltak, a tavaly szeptemberi, budapesti gálán először kesztyűt húzó Csikós Gergely harcolt Csikós Józseffel. Nem testvérek, előbbi Budapesten él, utóbbi Fehérváron, pusztán névrokonság van közöttük. Tét nélkül kijelenthette bárki a lelátón és a ring közvetlen környékén, biztosan Csikós nyer majd. Bár bemutató meccs volt szupernehézsúlyban, győztest azért hirdettek, a bíró Gergely kezét emelte a magasba a háromszor kétperces mérkőzést követően. Kovács Pál és a georgiai Iago Kiziria összecsapásán a 29 éves hódmezővásárhelyi öklöző megosztott pontozással győzött, ezzel profi pályafutása ötödik meccsét is megnyerte, igaz, az eddigiekkel ellentétben ezúttal végigbokszolta a hat menetet. Ellenfele eddig hétszer nyert, ebből ötször K.O-val, lényegesen többször kapott ki, viszont soha nem ütötték ki. Ezúttal sem, jól bírta a megpróbáltatásokat.

Nagyszerű hangulatban zajlott Kiliti Tamás címmérkőzése, a képen lelkes szurkolótábora látlató
Fotó: Horog László / FMH

A csikszeredai harcos, Fikó Oszkár a középsúlyban Szabó Barnabással küzdött, utóbbinak eddig nem termett babér a kötelek között, öt derbije közül egy sem ért véget a tervezett időben, ahogy ez sem, a székelyföldi sportoló az első menetben lerendezte a nyitott kérdéseket. A rutinos budapesti tréner, Idősb Berki Ferenc tanítványa, a pályafutása első, hivatalos meccsét vívó Lázi Levente – egy korábbi gálán egyszer lépett ringbe a fehérvári Péntek Martin ellen, bemutató jelleggel – jól kezdett a 36 éves, nagy csatákban edződött Görbics Gábor ellen -, többségi pontozással a Mókus becenévvel illetett Görbics győzött. A szintén a Berki-istállóhoz tartozó Takács „Eminens” Dániel a kilenc éven át inaktív, a profik táborában most bemutatkozó, korábban az amatőrök között eredményes, tatabányai Bugyi Rolanddal találkozott középsúlyban, nem nyúlt hosszúra, Takács a második menetben földre küldte riválisát, a játékvezető beszüntette a küzdelmet. Aztán következett a főmeccs, a fehérvári Kiliti Tamás az argentin Miguel Cesario Antinnal küzdött a könnyűsúlyban, hat menetben. Őszinte, minőségi bunyót láthattak az érdeklődők, Kiliti többször talált, pontozásos győzelmet aratott. A végig sportszerűen küzdő, dél-amerikai rivális elfogadta a döntést, de kicsit csóválta a fejét, amikor riválisa kezét emelték a magasba. „Jó meccs volt, úgy érzem, megérdemelten nyertem. Megyünk tovább, ez a volt zsinórban a tizedik sikerem, amit remélem, újabbak követnek. Nagy céljaim vannak” – közölte a győztes.

Az estet sportágat népszerűsítő program zárta. Az MMA-ból ismert két harcos, az ugyanannál a szervezetnél küzdő, egyaránt 32 éves dunaszerdahelyi, Boráros Gábor és a budapesti Kertész Máté három menetes meccsén nem hirdettek eredményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában