Diósgyőr Rally

2024.05.23. 20:29

A leghosszabb gyorsaságit várják a legjobban

A móri rali páros, ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter a hétvégi Diósgyőr Rallyra készül, és remélik, hogy a technika ördögének ezen a hétvégén máshol lesz dolga.

Szupkai Gábor

Fotó: Peremicki István

Mi lesz a hétvége programja? Van olyan szakasz, amit jobban várnak, mint a többit? 

– Csütörtök az adminisztráció és a pályabejárás napja, pénteken reggel gépátvétel, majd este rajtceremónia. Szombaton aztán végre rálépünk a gázra, három különböző pályán megyünk végig kétszer, vasárnap ugyanígy, összesen tizenkét gyorsasági szakasz vár ránk. Az össztávolság 500 kilométer, amiből körülbelül 140 kilométernyi a verseny. Nagyon kemény pályák kerültek az útvonallapra, de talán a mályinkai szakaszt várjuk legjobban. Szerencsére az mindkét nap lesz oda-vissza, közel 20 km-es, nagyon tempós, vannak benne szűkebb részek, néhol nagyon rossz minőségű aszfalttal. Igazi embert próbáló lesz az a gyorsasági. Szerintem ott fog eldőlni a verseny, de persze a többi szakaszt sem fogjuk félvállról venni. 

–  A szokásos autóval megy? 

– Igen, Ford Fiesta Rally4-el, az ORB1 mezőnyében a 2WD és az RC4 kategóriában, azaz a kétkerék meghajtásúak között próbálunk a leggyorsabbak lenni. Sok rutinos és ügyes kezű ellenfelünk lesz, de próbálunk a leggyorsabbak lenni. 

– Mivel lenne elégedett? 

– Szeretnénk minél előrébb végezni és ehhez az lenne a legfontosabb, hogy technikai hibák nélkül tudjunk végig menni. Sokat készültünk, sokat is kell Diósgyőrig utazni nekünk és az egész csapatnak, amit egy jó eredménnyel szeretnénk meghálálni nekik, a támogatóinknak és a szurkolóinknak is. 

– A szezon további részében mennyit fog, vagy tud versenyezni? 

– Még öt aszfaltos futam van, de a Fehérvár Rally vegyes borításúként van bejelentve. Az egyik nap murva, a másik aszfalt. aminek utóbbi részén mindenképpen ott szeretnénk lenni. Teljes szezont idén sem tudunk menni, de a lehető legtöbb aszfaltos versenyen szeretnénk megmutatni magunkat és értékes helyezéseket szerezni. Hogy ez a bajnokság végén mire lesz elég, majd kiderül.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában