Utánpótlássport

2024.04.16. 18:38

Sztárcsapatokkal egy négyesben – kiderült a 16. Puskás-Suzuki-kupa csoportbeosztása (galéria)

Megtartották a 16. Puskás-Suzuki-kupa előtti hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen Mészáros Lőrinc, Szőllősi György, Krisztián Róbert is felszólalt. A csoportbeosztást a Puskás Akadémia klubigazgatója, Tóth Balázs ismertette.

Szabó Róbert

16. alkalommal rendezik meg a Puskás-Suzuki-kupát

Fotó: Szupkai Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a Puskás-Suzuki kupa, amelyen a házigazda Puskás Akadémia mellett ezúttal a Budapest Honvéd-MFA, a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz, a belga KRC Genk és a portugál Sporting CP vesz részt a tornán, míg újoncként első ízben méretteti meg magát az olasz rekordbajnok Juventus és a skót Glasgow Rangers U17-es csapata. A rangos nemzetközi tornára idén május 16. és 20. között kerül sor, a bronzcsatát és a finálét egyaránt pünkösdhétfőn rendezik a Pancho Arénában.

– Annak idején azzal a szándékkal hívtuk életre a Puskás-Suzuki-kupát, hogy az ifjú magyar labdarúgók évről-évre összemérhessék tudásukat elismert külföldi futballműhelyekben pallérozódó kortársaikkal – kezdte gondolatait Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány elnöke, aki elsőként szólalt fel az esemény előtti sajtótájékoztatón. Hozzátette, a Magyar Suzuki Zrt. segítségével a világ egyik legfontosabb korosztályos labdarúgó-eseményévé tették a tornát, ahol olyan olyan magyarok mutatkozhattak be, mint Sallai Roland, vagy éppen Álvaro Morata és Daniel Carvajal. Kiemelte, külön öröm számára, hogy ebben az évben újoncként üdvözölhetik a Juventust és a Rangerst.

Az alapítvány elnöke mellett Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese is részt vett az eseményen, aki a tehetséggondozás jelentőségét hangsúlyozta. Kiemelte, olyan fiatal tehetségeknek adnak lehetőséget ezzel a tornával, akikből egy nap Európa- és világbajnokságok ünnepelt sztárjai kerülhetnek majd ki.

– Fontosnak tartjuk, hogy támogassunk olyan kezdeményezéseket, amelyek a tehetségek felkarolásáról, a szorgalomról és az álmok megvalósulásáról szólnak. Kívánom, hogy a torna a labdarúgás iránti szeretet és a fair play nemes ötvözete legyen, ahol minden játékos a legjobb tudása szerint játszik" – zárta gondolatait Krisztián Róbert.

Ezután Tóth Balázs, a Puskás Akadémia klubigazgatója ismertette a csoportbeosztásokat. Az A-jelű négyesbe a Real Madrid, a KRC Genk, a Rangers, valamint a Puskás Akadémia került, míg a B-jelű kvartettbe a Juventus, a Panathinaikosz, a Sporting CP és a Budapest Honvéd-MFA küzd egymással a továbbjutásért.

– Az idei, immr 16. Puskás-Suzuki-kupa résztvevői akkortájt születtek, amikor maga a torna. És éppen az volt a célunk, hogy hagyományt teremtsünk, amelynek révén immár a futballisták minden nemzedékében akadnak olyanok, akik egykor pályára léptek a Puskás-Suzuki-kupán. Vannak már BL-, sőt többszörös BL-győzteseink, de nekünk ennél is fontosabb, hogy a magyarok által nagy reményekkel várt nyári Európa-bajnokságon például minden bizonnyal négy olyan játékos is lesz a nemzeti csapatunk keretében, akik a Puskás Akadémiában nevelkedtek: Kleinheisler László a harmadik, Sallai Roland a második Európa-bajnokságára készül, míg Nagy Zsolt és Tóth Balázs az elsőre – mondta Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete, aki szintén felszólalt az eseményen. A 2024-es PSK résztvevőinek azt kívánta, hogy mielőbb világbajnokságon képviselhessék Magyarországot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában