Női kézilabda

2024.04.21. 08:00

Magabiztosan nyert a Kohász a Békéscsaba ellen

Nem okozott gondot a kiesés ellen küzdő Békéscsaba a Dunaújvárosi KKA-nak a női kézilabda NB I 19. fordulójában.

Otthon tartotta a két pontot a Dunaújvárosi KKA

Fotó: DKKA, archív

A találkozó elején a békéscsabaiak kezdtek jobban, Gyimesi Kitti és Román Dorina góljaival bő két és fél perc után 2-0-ra vezettek is, azonban sorozatban három gólt vágott a házigazda Kohász, így a negyedik perc végére már vezetett, 3-2. A folytatásban beindult a dunaújvárosi henger, Nick Viktória, majd Szalai Babett és Paróczy Sára is eredményes volt, így már 6-2 volt az állás a hazaiaknak. Ezután a békéscsabaiak feljöttek két gólra, ez a különbség állandósulni látszott, majd tíz perccel a félidő vége előtt már csak egy volt a differencia. Ez sem zavarta meg a hazaiakat, akik szép lassan visszaépítették előnyüket, Paróczy Sára időn túli büntetőből szerzett góljával pedig már öttel vezettek a szünetben, 13-9.

A folytatásban sem változott a játék képe, az első játékrészben két gólt szerző Paróczy bő két perc alatt újabb kettőt jegyzett, így már 15-10 volt az állás. A Békéscsaba ezután szép lassan elkezdett felzárkózni, csökkentette hátrányát, 19-17-nél pedig két találatra zárkózott. Ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy meglepetést okozzanak a vendégek, hiszen Nick Viktória és Paróczy Sára vezetésével végül 32-26-ra diadalmaskodott a Kohász, amely így 21 lejátszott mérkőzés után 18 ponttal a hetedik helyet foglalja el a tabellán.

A DKKA legközelebb a Mosonmagyaróvár otthonában lép pályára április 26-án, pénteken 18.00 órától.

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 32-26 (13-9)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában