Labdarúgó NB I

2024.04.14. 20:45

Kiütötte a már szinte biztos kieső Mezőkövesdet a Puskás Akadémia FC

Folytatta a Kecskeméti TE ellen megkezdett sorozatát a Puskás Akadémia, amely a Mezőkövesd-Zsóry otthonában aratott 4-0-s győzelmet a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Szabó Róbert

Magabiztos felcsúti győzelem Mezőkövesden

Fotó: Török Attila / NS

Folytatta a Kecskeméti TE ellen megkezdett sorozatát a Puskás Akadémia, amely a Mezőkövesd-Zsóry otthonában aratott 1-0-s győzelmet a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Nagyon fontos győzelmet aratott a Kecskeméti TE otthonában a Puskás Akadémia FC a legutóbbi fordulóban, a mostani hétvégén pedig az NB I-től szinte biztosan búcsúzó Mezőkövesd-Zsóry otthonába látogattak Hornyák Zsolt fiai. A hazaiak számára a halvány bennmaradási remények életben tartása, míg a felcsútiaknak a dobogóért vívott harc miatt volt fontos a találkozó.

Az első negyedóra nem hozott nagyobb helyzetet, a csapatok csak tapogatóztak. A 17. percben Quentin Maceiras bedása után Patrizio Stronati fejelhetett viszonylag üresen, de pont Kovácsik Ádám kezébe bólintott a Puskás Akadémia játékosa.

A vendégek taktikája egyértelműen a letámadás volt, ami sikeres is volt, hiszen a hazaiak ritkán tudtak két-három passznál többet összehozni, de miután megszerezték a ladát a felcsútiak rendre rosszul játszották meg azt.

A felcsúti nyomás egyre inkább nőtt, a 27. percben pedig Szolnoki Roland ívelt jól Jakub Plsek irányába, aki épp hogy lemaradt a fantasztikus labdáról, ha belér, akkor szinte biztos a gól. Egy perccel később aztán Nagy Zsolt kapott passzt a bal szélen, a hosszún érkező Jonathan Levi irányába ívelt, aki Vajda Sándort megelőzve fejelt magabiztosan a kapuba, 0-1. A középkezdés után a hazaiak próbálkozhattak, Szolgai Máté jó húsz méterről lőtt, de a kapu mellé.

A 34. percben Róbert Pillár és a gólszerző Levi brutálisan összefejelt, a Puskás Akadémia játékosának megsérült az orra – az M4 Sport információi szerint eltört – és annyira vérzett, hogy azonnal le is kellett cserélni, nem tudta folytatni a játékot. A szabadrúgást aztán Puljic tekerte kapura, a gyenge lövés Kovácsik kezei közt halt el.

Nem kellett sokat várni a második vendég találatra aztán: a 41. percben Nagy ugratta ki Marius Corbut, aki egy jó csel után Urho Nissila elé passzolt. Az ő lövését még az egyik védő ki tudta passzolni, de pont Plsek elé, aki nagyszerűen tekert a hosszú, bal alsó sarokba, 0-2. A félidő végén aztán az öt perces hosszabbítás harmadik percében Brandon Ormonde-Ottewill kapott egy labdát a mezőkövesdi védőktől, lecsapott rá és a hosszú, bal alsóba tekert szerencsével, 0-3.

A fordulás után továbbra sem hagyott alá a Puskás Akadémia lendülete, előbb Maceiras, majd Nagy próbálkozott de egyikből sem sikerült gólt szerezni. Nem sokkal később Corbu eresztett el egy lövést, de egy védő blokkolni tudott.
A mérkőzés szép lassan csordogált, amikor a 61. percben Plsek ívelése után Puljic mellell maga elé tette a labdát, majd teli rüszttel magabiztosan a léc alá, a kapu jobb felső sarkába lőtt, 0-4.

Nem telt el bő hat perc, amikor Nagy kapott szép labdát Puljictól, kötényt adott Beriasvilinek, majd jobbal a jobb alsóba lőtt jó tizenötről, de a gólpasszt adó játékos lesről lépett vissza, így érvénytelenítették a találatot.

A 75. percben aztán Nissila végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos bal sarkáról, jobbal lőtt, de Kovácsik résen volt a röviden. Bő tíz perccel később Nagy fejesét kellett kitornásznia a kapusnak.A másik oldalon Pécsi Árminnak az egész mérkőzésen nem volt védeni valója.

A hátralévő időben újabb gól nem született, így 4-0-ra diadalmaskodott Hornyák Zsolt csapata.

Magabiztos győzelmével a Puskás Akadémia FC továbbra is harcban áll a harmadik helyért, a következő fordulóban pedig a közvetlen rivális Paksi FC-t fogadja április 20-án, szombaton 14.30 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában