Jégkorong

2024.04.02. 18:32

Kilenc Volán játékos a jégkorong válogatottban

Kihirdették a magyar férfi jégkorong-válogatott bő keretét, amelybe több Fejér vármegyei érdekeltségű jégkorongozó is bekerült. A nemzeti csapat április 8-án kezdi meg a felkészülést a divízió 1/A csoportos világbajnokságra.

Szabó Róbert

Stipsicz Bence (12) és Hári János (22) ismét meghívót kapott a magyar férfi jégkorong-válogatottba

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

A válogatott a Tüskecsarnokban kezdi meg a felkészülést április 8-án, hétfőn, majd csütörtökön elutazik a lengyelországi Krynica-Zdrójba, ahol pénteken és szombaton a lengyelekkel játszik. Ezután visszatér Magyarországra, és április 16-án, keddtől Székesfehérváron folytatja a munkát, hiszen április 19-én, és 20-án itt találkozik Norvégiával, az Alba Aréna hivatalos megnyitóján.

A csapat ezután április 22-én utazik el Bolzanóba, egy mérkőzést még játszik a vb előtt, méghozzá Olaszország ellen április 23-án, ez lesz a főpróba. A divízió 1/A csoportos vb aztán április 28-án veszi kezdetét, ahol az első ellenfél Japán lesz, majd utána Dél-Korea, Románia, Olaszország és Szlovénia ellen játszhatnak a mieink. Az elit divízióba az első két helyezett jut majd fel. Az idényt végül Kanada ellen zárják a fiúk, május 7-én az MVM Dome-ban.

Fejér vármegyét többen is képviselik a válogatottban. A Hydro Fehérvár AV19-ből meghívót kapott Horváth Dominik, Kiss Roland, Nilsson Henrik, Stipsicz Bence, Ambrus Gergő, Hári János, Mihály Ákos, Németh Kristóf valamint Terbócs István, míg a FEHA19-ből ezúttal Falus Ádám kapott meghívót a bő keretbe. Az osztrák bázisú ICEHL-ben szereplő Volánból a játékosok mellett Kiss Dávid vezetőedző is ott lesz a nemzeti csapatban, aki másodedzőként segíti a válogatott munkáját a felkészülés alatt.

A divízió I/A-s világbajnokságra készülő válogatott bő kerete:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

Hátvédek: Falus Ádám (FEHA19), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Hadobás Zétény (Visby/Roma, svéd), Horváth Milán (Briancon, francia), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, svájci), Seregély Máté (FTC-Telekom), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Ambrus Gergő (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Esbjerg, dán), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Bálint (Briancon, francia), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Krisztián (BJAHC), Nemes Márton (Mora, svéd), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, német), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, finn)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában