Női vízilabda

2024.04.03. 21:25

Ismét nyert a Dunaújváros

Magabiztos, 14-6-os győzelmet aratott az UNI-Győr GYVSE otthonában a Dunaújvárosi FVE a MOL Női Vízilabda NB I nyolcadik fordulójából pótolt mérkőzésen.

Szabó Róbert

Magabiztos győzelmet aratott a DFVE Győrben

Fotó: DFVE / Facebook

A dunaújvárosi lányok jó formában utaztak el az UNI-Győr otthonába, hiszen a III. Kerületi TVE-t, majd a TVSE-t is magabiztosan győzték le az előző fordulókban. Emellett az is jó előjeleket mutatott, hogy a két csapat eddigi egymás elleni mérkőzéseit egyaránt az újvárosiak nyerték.

A találkozó Molnár Daniella akciógóljával indult, ezzel került előnybe a Győr bő másfél perccel a kezdés után. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen fél perccel később Kardos Dominika révén egyenlített a DFVE, majd bő öt perccel a vége előtt Garda Krisztina találatával már az előny is a vendégeknél volt. Ezután még Sümegi Nóra duplázott az első negyedben, amely így 4-1-es dunaújvárosi vezetéssel zárult.

A második felvonásban egy gyors gólváltás után Sümegi már a negyedik találatát jegyezte, az újvárosiak pedig 6-2-re vezettek. Ezután Kardos és Somogyvári hatra növelte a különbséget, de Petik Panna révén szépített a Győr, így 8-3-as állásnál vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után elég sokáig gólcsend uralkodott, de bő három perccel a harmadik negyed vége előtt Szabó Nikolett növelte az újvárosiak előnyét, majd Horváth Brigitta is betalált, így 10-3-as eredménnyel fordultak az utolsó nyolc percre a csapatok.

Végül a negyedik felvonás igazi gólzáport hozott, 12-3-ra is vezetett a DVFE, de végül csak nyolc gól lett a különbség, 14-6-ra nyertek Garda Krisztináék. 
A következő fordulóban az Egert fogadja a DVFE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában