NB I.

2024.03.10. 15:38

Kiélezett végjáték, hazai siker

A női kézilabda NB I. 18. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA a Budaörs együttesét fogadta szombat délután.

Beke Zsombor

Forrás: Laczkó Izabella/DH

A találkozót jobban kezdték a vendégek, öt perc eltelte után 0-2 állt az eredményjelzőn, Hudák, illetve Gergely-Zsigmond volt eredményes. Az első újvárosi gólt Agócs szerezte, majd Szalai és Paróczy góljával először a mérkőzésen utolérte ellenfelét a DKKA, 3-3. Innen azonban megint elhúztak a vendégek, a 16. percre Borgyos góljával volt ismét egyenlő az állás, 6-6. A Kohász játékosa Trawchynskával kiegészülve elindította a hazai szekeret, a lendület pedig kitartott a félidőig, 12-10.

Jól kezdte a második félidőt a Dunaújváros, ám a 40. percre utolérte ellenfelét a Budaörs, a hazaik játéka kicsit megállt, 15-15. Az utolsó tíz percre fordulva megint sikerült egy háromgólos előnyt felépítenie a Kohásznak, Nick góljával már négy is volt közte, 22-18. Nem adta fel a Pest megyei gárda, nagy hajrával elkezdtek visszazárkózni, Debreczeni-Klivinyi Kinga egyre csökkentette a hátrányt, és még volt vissza két és fél perc a mérkőzésből, 22-21. Nem esett kétségbe a DKKA, Szalai Babett pedig jött, és fél perccel a vége előtt bebiztosította a győzelmet. Sikerével a Dunaújváros feljött a tabella hetedik helyére, egy ponttal lemaradva a Budaörstől.

DKKA – Moyra-Budaörs Handball 23-21 (12-10)

Dunaújváros, 250 néző. Vezette: Andorka, Hucker

DKKA:  Oguntoye – Agócs 2, Trawczynska 3, Borgyos 5, Paróczy 2, Szalay B. 3, Sallai N. 1. Csere: Wéninger (kapus), Nick 2, Moreno, Bouti 1, Sztanó, Török F. 1, Lakatos P. 1, Arany 1, Gajdos 1. Edzők: Paic Róbert, Virág Roland.

Budaörs: Vártok R. 1 – Szabó-Májer 3, Gergely-Zsigmond 2, Gorilszka, Hudák E. 2, Debreczeni-Klivinyi 2, Szabó A. Csere: Mistina (kapus), Schneider 4 (1), Uhrin 2, Szekerczés, Pálos-Bognár 3 (1), Vártok T., Szövérdffy-Szabadfi 2. Edző: Buday Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában