Demeter Bence és Tamás József küzd a kvótáért

2024.03.04. 16:46

Két versenyzőjük készül a párizsi, ötkarikás játékokra

Elnökségi ülést tartott az Alba Volán SC, amelyen beszámoltak az elmúlt időszak történéseiről. Két sportolójuknak van esélye az ötkarikás szereplésre.

Horog László

Demeter Bence (balra) és Tamás József a lőállásban a Börgöndi úti lőtéren

Fotó: Horog László / FMH

Elsőként a természetjáró-szakosztály vezetője, Inczéné Mátyás Jolán beszélt a legutóbbi túrákról, valamint a tervezett, tavaszi kirándulásokról, közölte, a szakosztály tagjai továbbra is aktívak. Aztán a profi sportra terelődött a szó, a modern pentatlonisták igazgatója, Vörös Zsuzsanna elmondta, öröm, hogy két sportolójuk készül a nyári olimpiára, a 24 éves Tamás József és a tíz esztendővel idősebb, csapatban világ- és Európa-bajnoki címmel rendelkező Demeter Bence.

-Bence az ősszel kisebb sérülésekkel bajlódott, de jó állapotban várta a szezonnyitó, Peridot viadalt, kimondottan jól kezdett, aztán egy combsérülés miatt feladata a viadalt – közölte Vörös Zsuzsanna. - Nincs nagy baj, elővigyázatosságból nem kockáztattunk, számára ennek a versenynek nem volt jelentősége, a tavalyi eredményei alapján kiemelt pozícióból várja a világkupa-eseményeket, valamint a kínai világbajnokságot, amelyek arról döntenek, ki lesz az a két sportoló, aki magyar színekben indulhat augusztusban, a franciaországi, ötkarikás játékokon. Ellenben Tamás Joci számára nagyon is lényeges volt a budapesti, fedett pályás viadal, előzőleg Kairóban, challenger-vesenyen legjobb magyarként versenyben maradt, pontszámban ezúttal is maga mögé utasította Gáll Andrást és Regős Gergelyt, így hatodikként csatlakozott a már kvótás Böhm Csabához, Szép Balázshoz, Bereczki Richárdhoz, Koleszár Mihályhoz és Demeterhez. Fontos, hogy két sportolónknak van esélye az olimpiai szereplésre. Tamás József nehéz hónapokon jutott túl, részleges bokaszalag-szakadás és kéztörés után kezdte újra, jó formába lendült az év elejére. Öten harcoltak az egyetlen, fennmaradó helyért, ebből a küzdelemből ő jött ki a legjobban. Budapesten erős volt a mezőny, Joci nem került döntőbe, de a célját elérte. Rövidesen kezdődnek az igazán fontos VK-versenyek, Kairóban, Ankarában, Budapesten, Szófiában, aztán a vb Csengtuban, majd az Eb Budapesten, utóbbi eseményén már nem ad kvótát Párizs kapcsán. A fiatalok, a hazai utánpótlás tagjai Miskolcon kezdik a versenyeket, a válogatókat az idei, korosztályos világversenyekre. 

Az athéni ötkarikás bajnok megjegyezte, komoly előrelépést jelent, hogy az edzésekre tökéletesen alkalmas, a hazai szövetség jóvoltából a volános öttusázók Börgöndi úti telepén átadott akadálypálya immár a versenyzők rendelkezésére áll. Vörös Zsuzsanna reméli, a koronázóváros utánpótlás sportolói, ahogy az utóbbi években, a 2024-es esztendőben is eredményesen szerepelnek majd a nemzetközi erőpróbákon.

Az anyagi helyzet kapcsán a klub elnöke, Tóth István megjegyezte, a továbbra is rendkívül magas energiaárak miatt a jelen nem rózsás, de baj sincs, kötelezettségeiknek eleget tesznek. Óvatos, kiszámítható gazdálkodással a feltételeket biztosítják az összes sportolókat a nyugodt felkészüléshez és versenyzéshez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában