"Hatpontos" meccs előtt

2024.03.08. 17:21

Élet-halál harcot vívnak a vidis lányok

A bennmaradás szempontjából rendkívül fontos csata előtt áll a Fehérvár FC női labdarúgócsapata. A Simple Női Liga NB I sereghajtójaként, de az előrelépés reményében vendégeskedik a Vidi a Kész St. Mihály-Szeged hódmezővásárhelyi otthonában, vasárnap, 14.30-kor.

Ferencz Balázs

Összefogásra, harcos szellemre és gólokra van szükség

Fotó: Kricskovics Antal

Igazi "hatpontos" összecsapáson néz farkasszemet a Vidi női együttese a szegedi lányokkal. Ugyanis az eddig öt pontot gyűjtött Fehérvár FC egy esetleges győzelem esetén beérhetné a három egységgel többet gyűjtött, s két helyezéssel feljebb tanyázó Szegedet.

Mindkét alakulat vereséggel kezdte a tavaszi idényt. A St. Mihály-Szeged a Puskástól kapott ki 3-0-ra, míg Andorka Péter együttese az Astrától szenvedett 1-0-s vereséget hazai környezetben. Nagyon kellettek volna a pontok, azonban a kapura veszélytelenek voltak a fehérvári hölgyek.

- A hét elején fejmosást kaptak a lányok. Hiszen a bajnoki rajt előtti héten végig arról beszélgettünk, hogy a pontrúgásoknál mire kell, figyelni, mindenkinek elmondtuk, hogy mi a dolga. Erre egy szögletből kapott góllal kikaptunk - fogalmazott Andorka Péter, a Fehérvár FC női csapatának vezetőedzője, aki beszélt a soron következő feladatról is. - A támadásokat erősítettük a napokban, mert szerzett gól nélkül nem lehet meccset nyerni. Jól dolgoztak a lányok, maximális intenzitással végezték az edzéseket, és várják a hétvégi mérkőzést. Motiváltak a játékosok, meg szeretnék mutatni, hogy az élvonalban van a helyük. Átérzik a helyzet súlyát, tudják, hogy nagy a felelősségük. Elszántan készülnek a vasárnapi bajnokira.

A két együttes őszi, Sóstói Stadionbeli összecsapását a szegediek nyerték 2-0-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában