Női röplabda

2024.03.01. 20:24

Egyenlítés, nagy csatában

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén a MÁV Előre Foxconn remek játékkal harcolta ki a győzelmet a FATUM-Nyíregyháza ellen, és így továbbra is megvan az esélye a továbbjutásra.

Káldor András

A fehérvári Pallag Ágnes (szemben) végig nagyszerűen játszott, döntő érdemeket szerzett a sikerben

Fotó: FATUM-Nyíregyháza

FATUM-Nyíregyháza - MÁV Előre Foxconn 1:3 (- 17,- 18, 21, -23)
Nyíregyháza, 620 néző
Vezette: Adler, Szabó P.
FATUM-Nyíregyháza: Jeremics 15, Galvao 2, Nagy Sz. 5, Carabali 6, Kocic 15, Szabó L. 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Antivero 15, Földi 3. Vezetőedző: Adrian Chylinski
MÁV Előre Foxconn: Andersson 10, Matos 11, Dvoracek 22, Király-Tálas 3, Vacsi 9, Pallag 13. Csere: Kovács E., Tóth J. (liberók), Michalewicz, Ventura 1, Markovic 7. Vezetőedző: Lukasz Przybylak
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2

Nagy lendülettel és akarással indított a MÁV Előre (3:7), majd Pallag Ágnes ásznyitásával kerültek még nagyobb előnybe, 5:11. A folytatásban jól sikerült cseréinek köszönhetően próbált kapaszkodni a házigazda, ám Maia Dvoracek vezérletével nyerte a szettet a MÁV.
A második etapban, hasonlóan az előzőhöz már az elején meglépett a fehérvári gárda, 2:8. Ezt követően is irányították a játszmát öt-hatpontos előnyt kovácsoltak, és Pallag bomba erejű leütése jelentette az újabb részsikert számukra.

A harmadik felvonás szorosabban alakult a korábbiakhoz képest, pontra pont érkezett, a Loki a játszma felénél adta ki a vezetést a kezéből, 14:13. Majd a hajrában erőre kapott a FATUM, és 21-nél érte utol riválisa, de ezután a piros-kékek örülhettek.
A negyedik játszmában, azok a labdák, amelyek korábban nem pattantak a fehérváriak térfelére, sorra ott landoltak. Aztán dacára ötpontos hátrányának, 20-nál fordított a MÁV Előre, és hihetetlen izgalmak közepette megnyerte a mérkőzést.   

Folytatás kedden 17 órától a VOK-ban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában