Sportcsalád

2024.03.07. 10:41

A tehetséges úszó apukája kiváló futó

Időről-időre közöljük az érmeket halmozó ifjú úszóról, Varga Marcellről. A Delfin SE kiválósága nem egyedüli a Varga-családban, aki az eredmények bűvöletében él.

Ferencz Balázs

Varga Gyula (elől) remek futással kiharcolta a szenior Eb-n való részvételt

Fotó: Berényi Ibolya

Varga Marcell édesapja, Varga Gyula a futás megszállottja. Nem csupán szeretett időtöltése a kilométerek nyargalásos habzsolása, de jól is csinálja. A múlt hétvégén a BOK-csarnokban versenyeztek az idősebb korosztály tagjai a tető alatti szezon zárásaként. A Szenior Fedett Pályás Atlétikai Magyar Bajnokságon a fehérvári Varga Gyula M45-ös (45 év alattiak) korcsoportban a 3000 méteres síkfutás számában állt rajthoz, s kiváló teljesítménnyel, egyéni csúccsal (10 perc 13 másodperc) a második helyen ért célba.
Gyula korábban a tömegsport keretében utcai futóversenyeken szerzett sorra dobogós helyezéseket, tavaly kezdett komolyabban versenyezni. A szabadtéri Szenior Magyar Bajnokságon ezüstérmet szerzett 5000 méteren.

Varga Gyula (fehér trikóban) ezüstérmes lett
Fotó: Berényi Ibolya

Az eredményes szereplés inspirálta arra, hogy komolyabb célokat tűzzön ki maga elé, s hogy a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét, egyesületi keretek között kezdett specifikus edzésekre járni. A budapesti Kaiser SE színeiben versenyez január óta.

- Gyula egy kiváló adottságokkal rendelkező futó, alázatos, kitartó edzésmunkát végez. Eltökéltségét mi sem igazolja jobban, mint az, hogy Székesfehérvárról jár fel hozzánk edzeni, ekkor van alkalmam „csiszolgatni” futótechnikáját és segíteni felkészülésében - mondta Varga Gyuláról a tréner, Császár Barabara. - A szenior fedett pályás bajnokságon kiegyensúlyozott, magabiztos, könnyed futással egyéni csúcsot ért el 3000 méter síkfutásban, és egy fénylő ezüst érem birtokosa lett! Biztató idő ez a közelgő Európa-bajnokságra.

A székesfehérvári futó hamarosan indul lengyelországi Torunba, ahol a szenior atlétikai Európa-bajnokságon képviseli hazánkat 3000 méteren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában