Kosárlabda

2024.03.02. 20:21

A második félidő döntött

A férfi kosárlabda NB I alapszakaszának 22.fordulójában az Arconic-Alba Fehérvár a szünet után felőrölte az Atomerőmű SE csapatát, és 29 pontos győzelmet aratott.

Káldor András

Jordan Barnett (a labdával) nemcsak jól, hanem eredményesen is játszott

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Arconic-Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 105-76 (22-19, 20-19, 35-20, 28-18)

Székesfehérvár, 1200 néző

Vezette: Benczur, Győrffy, Horváth Cs.
Alba: Chambers 17/3, Kass 4, Barnett 26/15, Philmore 17/3, Dickey 7. Csere: Vojvoda 14/3, Balogh M., Roberts 11/6, Takács Milán 6/6, Takács Martin, Kiss B. 3/3. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

ASE: Ihring 9/3, Clarance 27/9, Nicholson 9, Géringer, Knowles 14. Csere: Wooten Jr. 6, Radics 2, Kovács Á. 2, Dorogi 3/3, Kucsora 4. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Kipontozódott: Ihring (34.), Dickey (34.)

A válogatott szünet miatt két és fél hetes szünet után folytatódott a pontvadászat, és a meccset megelőzően láthattuk, hogy társaikkal együtt végezte a bemelegítést a fegyelmi eljárásuk lezártát követően a vendéglátók két légiósa, James Dickey és Anthony Roberts. Ez természetesen az előző meccshez képest jelentős erőt adhatott a kék-fehéreknek, ám egyáltalán nem zavarta Kassim Nicholsont abban, hogy megszerezze a találkozó első kosarát, amelyre kisvártva Siyami Chambers és Isiah Philmore válaszolt. Egyáltalán nem játszott megilletődötten a több kulcsemberét sérülés miatt nélkülöző ASE, próbálta szorossá tenni az állást. Majd Jordan Barnett zsákolása, Chamber értékesített ziccere után alakult ki a negyed felére az addigi legnagyobb különbség, 15-8. Elijah Clarence triplájával és Radics Gerzson büntetőjével, Kenny Wooten Jr. duplájával férkőzött közelebb vendéglátóihoz a piros-kék legénység a játékrész hajrájában (20-17), ám a részgyőzelem az Albáé lett.

A folytatásban Dorogi Gergő sarokból eleresztett hármasa utat talált a kosárba, így hosszú idő után ismét egyenlített, sőt Zane Knowles horogdobásával vezetett az Atomerőmű SE, 22-24. Ezután „ébresztő” üzemmódba kapcsoltak a fehérváriak, Vojvoda Dávid fordított. Más kérdés, hogy mindez tiszavirág életűnek bizonyult, Nicholson zsinórban három pontot ért el, így megint a tolnaiak neve mellett állt a magasabb szám, 27-30. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, bosszankodtak is a szurkolók, míg végül Vojvoda hajszálpontos triplája oldotta fel a gólcsendet, 33-31. A pihenőt megelőzően pedig Kass Balázs kosara is kellett ahhoz, hogy négypontos hazai vezetéssel záruljon a félidő, 42-38.

Magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a nagyszünet után az Alba, némiképp állva hagyva ellenfelét. A sokkból azonban kikecmergett az ASE, feljött Clarence hármasával két pontra, 47-45. A Paks küzdött, harapott, de nem tudott mit kezdeni egy-egy fehérvári villanással, és így a 25. percben Roberts triplájával tíz lett a differencia, 62-52. A negyedből hátralevő időben az Alba tetszés szerint érte el pontjait, egyre jobban felpörgött, riválisa fáradni látszott, és lélekben feladta a csatát.

A záró negyedben Clarence kísérelte meg csapatát meccsben tartani, ám a Fehérvár látványos kosaraival szemben nem sok ellenszerük volt a látogatóknak, és így magabiztos Alba sikert ünnepelhettek a hazai drukkerek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában