A Szondi és a Csákvár is nyert

2024.02.27. 15:04

Visszaléptek az egyetemisták

Sikeres, ugyanakkor szomorú játéknapok vannak a Fejér vármegyei asztaliteniszcsapatok mögött. Az Extraliga 10. fordulójában az Aqvital Csákvári TC és a Honvéd Szondi SE is győzött, azonban a Dunaújvárosi Egyetem együttese nem állt asztal mellé, az egyetemisták visszaléptek a bajnokságtól.

Ferencz Balázs

A csákvári Timafalvi Gergő párosban nyújtott jó teljesítményt

Fotó: Fehér Gábor

A Dunaújvárosi Egyetem újoncként szerepelt a legmagasabban jegyzett honi asztalitenisz csapatbajnokságban, ahol ugyan rendre harcolt a pontokéret, de a sereghajtó pozíciójából nem tudott ellépni. A 10. fordulóban már nem álltak ki az újvárosiak, visszaléptek a bajnoki küzdelmektől, eddig elért eredményeiket törölték.

A székesfehérvári Honvéd Szondi SE a középmezőny elején vitézkedik idén, a 10. fordulóban a Floratom Szegedi AC otthonában vendégeskedett. A Molnár Krisztián/Jakab Gábor kettős 3-2-re nyerte a páros csatát a Kizakisz/Vitsek duó ellen. Az egyesek küzdelmei során a hazai Vitsek 3-1-re verte Zombori Dávidot, majd Zombori Kizakisz ellen javított, 3-1-es győzelemmel. Kishegyi Ákos Vitsek Ivánt verte 3-1 arányban, majd szoros meccsen 3-2-es vereséget szenvedett Szabó Krisztiántól. A mérkőzést Molnár Krisztián döntötte el, aki Szabót és Kizakiszt is megverte, 3-0-ra illetve 3-1 arányban.
Floratom Szegedi AC – Honvéd Szondi SE 2-5

Az Aqvital Csákvári TC hazai környezetben viaskodott  az ugyancsak a hátsó régióba tartozó DVTK I-es együttesével. A Timafalvi Gergő/Németh János duó nagy csatában 3-2-re verte a Cseri Ádám/György Szilárd duót. Ez jó alapot adott az egyes meccsekre, sőt, sorsdöntő volt a hazai páros diadala. Kiegyenlített volt a csata a folytatásban, Timafalvi Gergő Cseritől 3-1-re, Györgytől 3-0-ra kapott ki. Németh János György Szilárdtól 3-2-es vereséget szenvedett, de Krebs Leventét 3-1-re verte. Terék Norbert mindkét meccsét hozta, Cserit 3-2 arányban verte, míg Krebs Leventét 3-1-re győzte le.
Aqvital Csákvári TC – DVTK I. 4-3

A két Fejér vármegyei együttes közel azonos mérleggel áll a tabellán. A Honvéd Szondi SE 17 pontot gyűjtött, s ezzel ötödik, míg a csákváriak 16 egységgel a kilencedik helyen állnak.
A fehérváriak megint utaznak, március másodikán a Komlói Bányász vendégei lesznek, míg a Csákvár pihen, hiszen most csapott volna össze a Dunaújvárosi Egyetem gárdájával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában