Tamás József vigasza

2024.02.11. 19:47

Ugyan nem jutott döntőbe, de versenybe szállhat a kvótáért

Egyetlen vármegyei sportolóként Alekszejev Tamara versenyezhet a budapesti Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság hétfői döntőjében. Tamás József ugyan az elődöntőben búcsúzott, mégis olimpiai kvótáért harcolhat idén.

Ferencz Balázs

A Volán Fehérvár öttusázója, Tamás József nem jutott döntőbe, de indulhat a világkupákon

Fotó: Novak Stella

A férfi elődöntő vasárnapi megmérettetésében öt magyar öttusázó harcolta ki a döntős tagságot. Az A csoportból Kardos Bence és Marosi Ádám jutott tovább, az első ötössel egyszerre futottak be. Ott lesz mellettük a döntőben a német Marvin Dogue, a brit Charles Brown, a francia Ugo Fleurot, az egyiptomi Mohamed Elgendy és Mohanad Shaban.

A B-csoportból Koleszár Mihály, Szép Balázs és Bőhm Csaba lépett tovább a hétfői fináléba a magyarok közül. Társulnak hozzájuk  az egyiptomi Eslam Hamad, a francia Leo Bories, a brit Myles Pillage, a német Fabian Liebig, az egyiptomi Ahmed Elgendy és a cseh Filip Houska. A volános Tamás József a 11. helyen végezve lemaradt a döntőről. Azonban megnyerte a magyar különversenyt! A férfiak kiadó, hatodik VK-induló és egyben olimpiáért küzdő helyéért hárman voltak ugyanis versenyben - az “A” csoportban tizedik Gáll András, valamint a “B” csoportban 11-12-ben befutó Tamás József és Regős Gergely.
Mivel mindhárman búcsúztak a fedett pályás bajnokságtól, Martinek János szövetségi kapitány a legtöbb szerzett pontot veszi figyelembe, eszerint pedig a sorrend: Tamás 1205, Gáll 1184, Regős 1183.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában