Szeretett csapatában lőtte első NB I-es gólját

2024.02.14. 09:20

Tóth Tamás Vid: "A szívemhez nőtt ez a klub"

Kezdőként debütált az élvonalban, majd harmadik mérkőzésén megszerezte élete első NB I-es gólját. Ami után azt sem tudta, mihez kezdjen. Tóth Tamás Vid bízik abban, hogy újabb találatok fűződnek majd árulkodó nevéhez.

Ferencz Balázs

Tóth Tamás Vid három bajnokin és egy gólon van túl az NB I-ben

Forrás: fehervarfc.hu

Első élvonalbeli gólját követően két napot pihenhetett. Másképp teltek a találat utáni első edzés percei?

- Nagyon felszabadultnak éreztem magam. Nagyon boldog voltam, hogy megtört a jég és sikerült hamar megszereznem az első NB I-es gólomat. Könnyednek éreztem magam az edzésesen. Nem volt már téma a tréningen a gól, a következő mérkőzésre fókuszáltunk, azért dolgozunk, hogy a Debrecen ellen is nyerni tudjunk - mesélte Tóth Tamás Vid, a Fehérvár FC 19 esztendős csatára, aki az MTK ellen lőtte első gólját.

Volt ünneplés a meccs után?

- Nem szabad túlzásba vinni szezon közben, de szolidan ünnepeltünk. Apukám nagyon boldog volt, kiskorom óta ott van az összes meccsemen, erre várt, hogy megrúgjam az első gólomat a Vidi színeiben. Ő volt a legboldogabb szerintem.

Mit érzett, mikor betalált az MTK kapujába?

- Nem emlékszem nagyon a pillanatra, csak arra, hogy eksztázisba kerültem, valahogy odapattant a labda, én meg belerúgtam egyet, mert láttam, hogy a kapu üres. Emlékezetkimaradásom van az azt követő másodpercekről. Sokszor visszanéztem már, így tudom, hogy mi történt. Hirtelen nem is tudtam, hogy hova fussak, vagy mit csináljak, a csapattársak felé rohantam, ők meg a szurkolókhoz lökdöstek. Nagyon jó élmény volt.

Bese Barnabás indította a szurkolók felé élete első NB I-es találata után
Forrás: fehervarfc.hu

Meglepte, hogy kezdőként jelölte Bartosz Grzelak az első tavaszi mérkőzésen, Zalaegerszegen?

- Szabó Levente a meccs előtt lebetegedett, nem tudott utazni a csapattal, akkor szóltak, hogy kezdő leszek. Meglepődtem, hogy kezdőként mutatkozom be az NB I-ben, kicsit izgultam. De mikor ráléptem a pályára és elkezdtem melegíteni, már megszűnt az izgalom. 

Láttam, hogy igyekszik kihasználni a fizikumát a pályán, s rögtön az első meccsen el is törte a ZTE védőjének, Evangelounak az orrát. Mit érzett?

- Nem szándékos könyöklés volt, próbáltam védeni a testem, kitettem a kezem, így ütöttem meg. Nem tudtam, hogy ennyire súlyos, mikor mondták, hogy eltörött az orra, megriadtam, de a koncentrációm nem hagyott ki emiatt.

Az első három bajnoki során vett észre változást a játékában?

- Úgy érzem, hogy sokkal jobban tudom a párharcaimat felvenni a levegőben. A játék sokkal gyorsabb az NB I-ben, mint az NB II-ben volt. Az MTK elleni, legutóbbi meccsen elég jól fel tudtam venni a ritmust. Vagyis a fizikális mutatókban és a gyorsaságban fejlődtem szerintem.

A fejjátéka is veszélyes lehet
Forrás: fehervarfc.hu

Mi az, ami még hiányzik a játékából?

- Az első gólom megvan, de fejlődnöm kell abban, hogy könnyebben kerüljek helyzetbe. A góllövésben kell a legjobbnak lennie egy csatárnak. Minél többet szeretnék a kapu előtt lenni, odaérni a beadásokra, így jönnek a helyzetek, s szeretném nagy százalékban gólra váltani azokat. Folyamatosan fejlődni akarok.

Segíti abban valaki, hogy könnyebben helyzetbe kerüljön?

- Az edzéseken természetesen gyakoroljuk a sémákat, hogy hogyan kerüljünk helyzetbe, hogy hol legyünk a "boxon" belül. Az edző is beszélt már velem többször, hogy hova mozogjak, mit csináljak, mindig felhívta a figyelmemet, hogy legyek középen, a kapuhoz közel. A gólom előtt is ott voltam az ötösön belül. Erre kért, hogy ezt csináljam, mert a labda meg fog engem találni. 

Nagyot fordult Önnel a világ néhány nap alatt. Hogyan éli meg?

- Egy hét alatt lejátszottam három NB I-es találkozót, az első gólomat is megszereztem, nagyon boldog vagyok emiatt. Bíztam abban, hogy talán egy-két meccsen szerepet kapok a szezonban, de arra nem számítottam, hogy rögtön mindhárom mérkőzésen szóhoz jutok. Izgatottan várom, hogy mi vár még rám a következő fordulókban. Büszke vagyok, hogy sikerült elérni, hiszen 15 éve focizom a Vidiben, végig erre vágytam. Azért kezdtem el focizni, hogy itt legyek a Vidi NB I-es csapatában. Boldog vagyok nagyon.

Tóth Tamás Vid álma teljesült, a Vidiben futballozik
Forrás: fehervarfc.hu

Mi az, ami eljuttatta az NB I-es csapatig?

- Két dolog. Az egyik a kitartás. Voltak nekem is nehéz időszakaim, amikor nem játszottam, vagy nem szeretett igazán egy edző, de akkor sem keseredtem el, hanem edzettem tovább. Kifizetődött hosszú távon, hogy mindig próbáltam a dolgok jó oldalát nézni. A másik a türelem. Nagyon fontos. Muszáj, hogy kivárjuk, míg elérünk arra a szintre, hogy nyugodt szívvel be tudjanak rakni a csapatba. Apukám mindig mondta, hogy legyek türelmes, igaza lett.

Jól sejtem, hogy nem véletlen, hogy Vid a második keresztneve?

- Jól. Apukám nagy Vidi-szurkoló, a nevemet is szerette volna különlegessé tenni, mert a Tóth Tamás nem egy ritka név. Nagyon megörült, mikor megtudta, hogy a Vid is anyakönyvezhető. Nem csupán a nevem miatt szeretem a Vidit. A szívemhez nőtt ez a klub. Kicsi korom óta járok a mérkőzésekre, szeretem a csapatot, minden évben végigkísértem a sikereit, vagy épp a botlásait. Mindig ott voltam mellettük, szurkoltam, izgultam értük. Fantasztikus, hogy most a játékommal annak a csapatnak segíthetek, melynek gyerekkorom óta szurkoltam. Felemelő érzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában