Labdarúgó NB I

2024.02.19. 18:00

Reális célkitűzés lehet a dobogó

Nagyszerű játékkal aratott magabiztos, 6-1-es győzelmet a Puskás Akadémia az MTK ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A találkozó után Hornyák Zsolt értékelte a látottakat.

Hornyák Zsolt szerint ha így megy a játék nem lehet gond

Forrás: puskasakademia.hu

Az első két mérkőzését pechesen veszítette el a felcsúti együttes, azonban a Kisvárda otthonából már elhozta a három pontot. Az MTK elleni összecsapás előtt egy hetük volt készülni Hornyák Zsolt fiainak, amit tökéletesen kihasználtak, hiszen szinte hibátlanul futballoztak. A nagyarányú győzelemben kulcsszerepet vállalt Komáromi György, aki egy gól mellett két gólpasszt is jegyzett.

– Nagyon fontos volt, hogy nagy magabiztossággal mentünk ki a pályára – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Hornyák Zsolt. A szakember hozzátette, elégedett a játékosai teljesítményével, Jakub Plsek nagyszerűen lépett vissza a második zónába, a középpályások pedig jól indultak be az üres területekre. Kiemelte, bár megvoltak a Paks és a Zalaegerszeg ellen is a helyzeteik, de hiányolta a gólszerzést, most erre sem volt panasz.

– Mondhatjuk, hogy már az első félidőben is lefociztuk az ellenfelet, nem volt kérdés, hogy ki fogja nyerni ezt a mérkőzést – folytatta gondolatait a vezetőedző. –  Úgy érzem kihasználtuk az ellenfél gyengepontjait. Kiemelném a csapatmunkát, de hozzá kell tegyem, hogy nagyszerű egyéni teljesítmények is voltak a mai mérkőzésen. Sokat beszélünk Marius Corburól, Pécsi Árminról és Gruber Zsomborról is, de mindenképp ki kell emelnem Komáromi Györgyöt is, aki hétről hétre stabil formát hoz. Ezzel a teljesítménnyel minőségben támogatja csapatának a játékát.

Hornyák Zsolt a félidőben azt mondta az öltözőben a játékosainak, hogy kezeljék úgy a helyzetet, mintha 0-0 lenne az állás. Ezt sikerült is kivitelezniük a fiúknak, bár ahogy elmondta, volt egy kis megingás, engedtek egy gólt az ellenfélnek, de ennek ellenére sem volt kérdés, hogy melyik együttes a jobb. Hozzátette, egész végig jól játszottak és aktívak voltak.

– Köszönöm a mai mérkőzést a csapatomnak. Szerényen akarom kezelni az eredményt, az MTK mindig egy nehéz ellenfél, de rászolgáltunk erre az eredményre. Amit elterveztünk azt ki is viteleztük. Bár a hátralévő bajnokikon nem lesz könnyű ellenfél, de ha így fogunk játszani, akkor reális célkitűzés lehet a dobogó elérése. Ezt szeretnénk egyértelműen elérni – zárta gondolatait a Puskás Akadémia vezetőedzője.

A felcsúti együttes jelenleg a tabella negyedik helyén áll 34 ponttal, öttel marad el a harmadik helyezett Fehérvár FC-től. 

Hornyák Zsolt legénysége legközelebb a Debreceni VSC otthonában, a Nagyerdei Stadionban lép pályára február 24-én 17.30 órától a bajnokság 22. fordulójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában