Női röplabda

2024.02.26. 19:37

Hozta a kötelezőt a Loki, továbbra is élnek a remények (galéria)

Magabiztos győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn női csapata a Fatum-Nyíregyháza ellen a röplabda Extraliga rájátszásának első fordulójának harmadik mérkőzésén.

Szabó Róbert

A kötelező feladatot teljesített a MÁV Előre Foxconn női csapata

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Rendkívül fontos volt a MÁV Előre Foxconn női röplabda csapatának a hétfői Fatum-Nyíregyháza elleni hazai mérkőzés, hiszen a tét az volt, hogy életben maradjon a továbbjutási esély az Extraliga rájátszásában. Ehhez mindenképp győznie kellett a székesfehérvári együttesnek, hiszen az első két összecsapást egyaránt elveszítette.

A találkozót fej-fej mellett haladva kezdték a felek, először a Nyíregyháza tudott kétpontos különbséget kialakítani, 10-7-nél pedig már hárommal vezetett. Ekkor azonban a MÁV Előre egy 7-0-s szakasszal 14-10-re fordított, s noha 16-16-nál visszajött döntetlenre a szabolcsi együttes, a székesfehérváriak így is megnyerték a szettet, 25-22.

A második felvonásban aztán ismét szoros volt az első pár pont után a játék, de itt már nem tudott a vendég gárda egy pontnál nagyobb előnyt kialakítani, a székesfehérváriaknak azonban 11-10 után sikerült hárommal elhúzniuk. Akárcsak az első, úgy a második szettben is visszajött a Fatum döntetlenre, ezúttal 20-20-nál, azonban a MÁV Előre kettőre növelte előnyét, 25-22.

A harmadik játszmában úgy tűnt a székesfehérváriak rövidre zárják az összecsapást, 4-0-s szakasszal indítottak, azonban a Nyíregyháza fordított, 12-8-nál pedig már néggyel vezetett. A hazaiak többször is visszajöttek egypontos különbségre, 23-20-nál is sikerült ez, viszont ekkor szettlabdához jutottak a vendégek, akik rögtön az elsőt kihasználták, 22-25.

A negyedik szettben aztán ismét jobban kezdett a MÁV Előre, amely végig a kezében tartotta az irányítást. 12-8-nál már néggyel vezetett, aztán 19-12-nél már hét volt a különbség. A Fatum-Nyíregyházának innen már nem volt vissza út, a hazaiak magabiztosan megnyerték a szettet és a mérkőzést is, 25-21.

A Loki teljesítette a kötelező feladatot, azonban a java még hátra van, ha szeretne továbbjutni, hiszen ehhez Nyíregyházán is győznie kéne a párharc negyedik összecsapásán. 

MÁV Előre Foxconn – Fatum-Nyíregyháza 3-1 (25-22, 25-22, 22-25, 25-21)
Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok
MÁV Előre Foxconn: Dvoracek 25, Andersson 18, Király-Tálas 1, Vacsi 14, Matos 8, Pallag 11. Csere: Kovács (liberó), Tóth J. (liberó), Tarr, Ventura, Markovic 7, Szabó, Orosz, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
Fatum-Nyíregyháza: Jeremic 9, Földi 1, Carabali 13, Kocic 25, Da Mata 4, Szabó 5. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. (liberó), Farkas, Tolnai, Rufin-Martínez, Lászlop, Antivero 1. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában