Újabb edzőmeccsen vannak túl a lányok

2024.02.05. 13:16

Heten dőltek ki a Vidiből

Március első napjaiban folytatódik a Simple Női Liga, vagyis a női labdarúgó NB I küzdelemsorozata. A Fehérvár FC az Astra HFC Üllő alakulatát fogadja majd a tavaszi nyitányon, azt az együttest, mellyel most felkészülési mérkőzést vívtak a piros-kékek.

Ferencz Balázs

Szabó Bernadett (10) mozgatta a támadásokat

Fotó: Kricskovics Antal

Hét játékost kellett nélkülöznie Andorka Péternek a hétvégi felkészülési mérkőzésen. A hosszú kihagyás után felépülő Szehofner Vivien egy edzésen újabb sérülést szenvedett, s Kántor Krisztina combsérülése sem jött még rendbe teljesen. A legutóbbi felkészülési mérkőzésen megsérülő sztenderd középpályás, Bognár Petra úgy tűnik hosszú időre kidőlt, elképzelhető, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett. Rajtuk kívül többen is betegséggel küszködtek a hétvégén, így a Fehérvár FC a Terestyényi - Tóth A., Romanoczki, Zuggó, Simon F. - Kovács E., Kozma - Szabó B. - Ramor, Földvári, Németh V. alkotta kezdővel vette fel a harcot az Astrával.

Kozma Réka (fehérben) a középpályán futballozott
Kozma Réka (fehérben) a középpályán futballozott
Fotó: Kricskovics Antal

Ugyan nem játszott rosszul a Vidi, de a vendégek 1-0-s győzelmet arattak.

- Az egész csapat kompakt módon védekezett, nagyon fegyelmezetten futballoztak. Szervezték és irányították a játékot a lányok - értékelt a találkozót követően Andorka Péter, a Fehérvár FC lányainak vezetőedzője. - Az első húsz percben komoly mezőnyfölényben játszottunk, szép támadásokat vezettünk, ziccerlehetőségünk is volt. Ha ott betalálunk, sima a meccs. Azonban egy labdakihozatalban hibát vétettünk, s ebből betalált az Astra. A gól tíz percig megfogta a csapatot, majd újra átvettük az irányítást. Voltak még lehetőségeink, de a vendégek kapusa jól védett. Elégedett vagyok a lányokkal, kommunikáltak a pályán, szervezetten fociztak. Nem szakadt szét a mezőny és a cserék nagyon jól szálltak be. Ha ez a keret megmarad és sikerülne megszereznünk a Puskástól a nálunk edző Kovács Esztert, akkor biztosan ki tudnánk harcolni a bennmaradást, mert nagyon egyben van a csapat - fogalmazott a tréner.

Andorka Péter megjegyezte, hogy kevesebb volt már a technikai hiba a játékban, s ahogy a teljes felkészülés alatt, most is harcoltak egymásért a lányok. Azonban nagyon fáradtak voltak, ez látszott a játék iramán. 

A fehérvári lányok szombaton délelőtt 10 órától a Budapest Honvéd otthonában lépnek pályára a felkészülés reményében, remélhetőleg több bevethető visszatérővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában