ICEHL

2024.02.16. 21:44

Győzelemmel búcsúzott a csarnok az alapszakasztól

Az ICEHL 45. fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a Steinbach Black Wings Linz együttesét fogadta.

Beke Zsombor

Mihály Ákos (fehérben) lőtte a győztes gólt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az osztrák liga alapszakaszában utoljára korcsolyázott jégre a Volán, a csarnokra nyugodtan ki lehetett rakni a megtelt táblát, a hazai szektorok mellett a vendég is tele volt. Tapogatózó játékkal kezdtek a felek, az első lövések ugyan a vendégek nevéhez fűződtek, de az első komoly lehetőség a Fehérvár előtt adódott, Robertson távoli lövése után a kipattanót Atkinson nem tudta a kapuba juttatni. Pár másodperccel később azonban már nem hibázott a védőből lett csatár, közelről mattolta Tirronent, 1-0. Hét perc eltelte után emberelőnybe került a Linz, de ezt blokkokkal és Roy védéseivel átvészelte a Volán. Felváltva nyomtak a csapatok, négy perccel a szünet előtt Robertsont választották el a korongtól a szabályosság határán, St-Amant Royval találta szembe magát, de a hazai kapus nyerte kettejük párharcát. A végére még jutott egy kihasználatlan Fejér vármegyei emberelőny, 1-0-val fordultak a felek.

A második játékrész elején az osztrákok diktálták a tempót, négy és fél perc eltelte után Lebler került hatalmas helyzetbe, kétszer is ráemelhette közelről, szerencsére Roy védeni tudott. A vendégek játékosát Fournier takarította el a kapus környékéről, a játékvezetők videózás után öt percet plusz végleges kiállítást ítéltek...Hatalmas nyomás érkezett Roy kapujára, az első hátrányos sor több mint két percig beszorult, nagyot küzdött a Fehérvár, ennek pedig meglett az eredménye, kibekkelték a kék-fehérek ezt az öt perces kiállítást. Kicsivel később a fehérváriak is emberelőnybe kerültek, McGauley járt a legközelebb a gólhoz, de lövése az alsó sarok mellett suhant el milliméterekkel. Ezt a harmadot az ötperces előnyből adódó lendülettel végig uralta a Linz, a Volán játékosai csúsztak, másztak minden korongért, Roy pedig szerencsére fogott, mint a nyomdafesték.

Nagy offenzívával kezdte el a harmadik játékrészt a Black Wings, ismét beszorultak a kék-fehérek, de 2-3 perc után sikerült kiszabadulni a nyomás alól, és Mihály révén majdnem megduplázta előnyét Kiss Dávid alakulata. Lüktető volt a találkozó, mindkét kapu előtt adódott nagy lehetőség, a hazaiak részéről Terbócs szólójában volt benne a gól, de sajnos Tirronen védett. Hét perccel a vége előtt Robertson kapott kétperces kiállítást, Kristler lövését ugyan még blokkolták, de Knott próbálkozása ellen már nem volt ellenszer, 1-1. Rákapcsolt a Fehérvár, majd Tirronen rosszul mozdult ki egy pakkra, Mihály pedig bevágta a félig üresen maradt kapuba, 2-1. Elvesztette a fókuszt a Linz, Feldner kiállítatta magát, a hazaiak késleltetett kiállítással majd egy percet lepörgettek az órából. Ennek ellenére emberhátrányban Mackenzie majdnem egyenlített, de szerencsére rosszul célzott. A fórban Bartalis kétszer is eldönthette volna végleg, újabb gól azonban már nem esett, a Fehérvár fontos pontokat szerzett a második helyért folytatott harcban. A Hydro Fehérvár AV19 2-1-re a Raktár utcai létesítmény utolsó osztrák ligás alapszakasz-mérkőzésén. A csarnoktól való búcsút a csapat a március elején rajtoló rájátszásban teheti majd még szebbé.

 

Hydro Fehérvár AV19 – Steinbach Black Wings Linz 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Székesfehérvár, 2665 néző. V.: Ofner, Smetana, Durmis, Konc.

AV19: Roy – Fournier, Campbell, Magosi, Hári, Kuralt – Stipsicz, Nilsson, Mihály 1, Bartalis, Leavens – Robertson, Phillips, Atkinson 1, McGauley (1), Terbócs – Vokla, Kiss R., Ambrus G., Németh, Laberge. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Linz: Tirronen – Roe, Mackenzie, Lebler (1), Collins, Kristler – Kragl, Stajnoch, Romig, Knott 1, St-Amant (1) – Wolf, Würschl, Gaffal, Stuart, Feldner – Söllinger, Mitsch, Bretschneider, Pusnik. Vezetőedző: Lukas Philipp.

Kiállítások: 29, ill. 4 perc.

Kapura lövések: 22-43.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában