Kialakult az elitklub

2024.02.29. 19:27

Elszántan döntögették a táblákat (galéria)

18 korcsoport, 33 intézményének 165 diákja ült pepita táblák mellé, hogy eldöntsék, kik azok a kiváltságos stratégák, akik a sakk diákolimpia országos döntőjében vitézkedhetnek.

Ferencz Balázs

Sakk-matt. Színvonalas partikat játszottak a fiatalok

Fotó: Fehér Gábor

Székesfehérváron, az István király Általános Iskolában rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a jelen tanévi sakk diákolimpia vármegyei döntőjét. A megmérettetésen külön csoportban versenyezhettek az Élő-pontszámmal rendelkező igazolt versenyzők (A) és az amatőr sakkozók (B). 

Érthetően komoly küzdelmeket vívtak a nebulók a sakktáblákon, hiszen nem volt kicsi a tét. Egyes kategóriákban az első három helyezett, más csoportban a győztes vívta ki a jogot az áprilisi, országos döntőn való részvételre. 

A sakk fejleszt és örömöt rejt
Fotó: Fehér Gábor

A sakk még mindig menő, töretlen a sportág népszerűsége. Ez nem csupán a nevezők számából szűrhető le,  de az is beszédes, hogy a vármegyei bajnoki címeken 12 iskola osztozott, vagyis nem volt a határban egyeduralkodó sakkerőd. A két megyei jogú város, Székesfehérvár és Dunaújváros iskolái mellett móri, velencei és gárdonyi intézményből is került ki győztes. 

 A korcsoportok továbbjutói (elől a győztesek, zárójelben iskolájuk):

Fiú 1. kcs.: Nagy Norbert (Szent Imre, Székesfehérvár), Tári Árpád (Zöldliget, Velence), Tári Csongor (Zöldliget, Velence)

Lány 1. kcs.: Szigethy Johanna ( Zöldliget, Velence), Szilágyi Kamilla ( Gárdonyi, Gárdony), Stamler Júlia (Pusztavámi, Pusztavám)

Fiú 2. kcs.: Kecskeméti Ákos (Zöldliget, Velence), Schäffer Milán (Szent Imre, Székesfehérvár), Malakhov Kyrylo (Vasvári, Dunaújváros)

Lány 2. kcs.: Hajnal Kitti (Móricz, Dunaújváros), Ványi Panna (Szent Imre, Székesfehérvár), Fazekas Léna (Petőfi, Dunaújváros)

Fiú 3. kcs. A: Kerekes János (Ciszterci, Székesfehérvár), Nyikos János (Hétvezér, Székesfehérvár), Lakatos Márk (Zentai, Székesfehérvár),

Lány 3. kcs. A: Deák Kira (István király, Székesfehérvár)

Fiú 3 kcs. B: Szigethy Zsombor (Zöldliget, Velence)

Lány 3. kcs. B: Molnár Jázmin (Zimmermann, Mór)

Fiú 4. kcs. A: Szabó-Tóth Gábor (Gárdonyi, Gárdony), Pásti Zsombor (Pannon, Dunaújváros), Kerekes László (Zöldliget, Velence)

Fiú 4. kcs. B: Ványi Ádám (Teleki, Székesfehérvár)

Lány 4. kcs. B: Kovács Emma (Petőfi, Dunaújváros)

Fiú 5. kcs. A: Tancsa Tamás (Pannon, Dunaújváros), Bodrogi Bendegúz (Zöldliget, Velence), Dubis Szabolcs (Zöldliget, Velence)

Lány 5. kcs. A: Süli Henrietta (Széchenyi, Dunaújváros), Jergler Janka (Vasvári G.)

Fiú 5. kcs. B: Alonso-Ibarra Emilio (Vasvári G.)

Lány 5. kcs. B: Marosi Dóra (Széchenyi, Dunaújváros)

Fiú 6. kcs. A: Körtélyesi Richárd (Széchenyi, Székesfehérvár), Sarok Péter (I. István, Székesfehérvár), Milek Bálint (Széchenyi, Dunaújváros)

Lány 6. kcs. A: Molnár Kiara (Teleki, Székesfehérvár)

Fiú 6. kcs. B: Székely István (Ciszterci, Székesfehérvár)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában