Jön Norvégia

2024.02.15. 17:54

Áprilisban két válogatott mérkőzéssel avatják majd az Alba Arénát (videó, galéria)

Csütörtök kora délután a sajtó képviselői már betekintést nyerhettek és körbejárhatták az elkészült Alba Arénát. A szurkolóknak és a város lakosságának sem kell már sokáig várnia arra, hogy megcsodálhassák a létesítményt, ugyanis február 23-án és 24-én nyílt napokkal várják az érdeklődőket, valamint április 19-én a magyar férfi jégkorong-válogatott avatja fel majd az új csarnokot.

Beke Zsombor

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

2021. decembere valószínűleg sok magyar és fehérvári jégkorongszurkolónak fontos dátum, hiszen a hosszú idő óta szóban forgó új, multifunkcionális csarnok építkezése elkezdődött. Az építkezés a tervezettek szerint haladt, 2023. év végére szerkezetileg kész lett a Hydro Fehérvár AV19 új otthona. Az elmúlt hetekben a különböző engedélyek beszerzése zajlott, ezek a folyamatok a héten lezárultak, így most már kijelenthető, készen áll a használatra Székesfehérvár új multifunkcionális csarnoka. Ennek apropóján a város és a Magyar Jégkorong Szövetség csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott az Alba Arénában, ezen részt vett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. Bár az elmúlt napokban, hetekben jó néhány információ napvilágot látott, bejelenteni való erre az alkalomra is maradt bőven.

 

Az érdeklődök február 23-án (délután) és 24-én nyílt nap keretében körbejárhatják kívülről, belülről az Alba Arénát, majd áprilisban a magyar jégkorong-válogatott játszik két felkészülési mérkőzést, ezt követően pedig közönségkorcsolyára is lesz lehetőség. A sport mellett természetesen közösségi és kulturális programoknak is helyszínéül szolgál majd a csarnok.

– A nyílt napokat már bejelentettük a napokban, a fogadtatás pozitív volt, hatalmas az érdeklődés a program iránt, a bérletesek kinézhetik majd a jövőbeni széküket, de olyan helyekre is bejuthatnak, ahova a használat közben már nehezebb lesz, itt például az öltözőre gondolok. A város közössége nevében köszönöm, hogy ez a régi álom megvalósulhatott, felépült, és már át is tudtuk adni. Ennek pedig nagyon jó, szimbolikus avató programja lesz a magyar férfi jégkorong-válogatott két világbajnoki felkészülési mérkőzése is egymást követő napokon, április 19-én, 20-án, mindkét esetben Norvégia lesz az ellenfél. Köszönöm mindazoknak, akik az elmúlt években azért dolgoztak, hogy a magyar jégkorong rendelkezzen olyan klubbal és szurkolói közösséggel, mint amilyen Fehérvárnak van. A válogatott mérkőzésekre olyan jegyárakat állapítottunk meg, amelyek talán szimbolikusnak tekinthetőek a mai világban, nem a bevétel lesz a cél, hanem, hogy a nagyközönség át tudja élni a jégkorong mérkőzés hangulatát. Április 21-én, valamint április 26. és 28. között közönségkorcsolyát szervezünk. Mindenkit várunk szeretettel ezekre a programokra, bízunk benne, a válogatott a következő években is sokszor visszatér majd az Alba Arénába, hiszen ez a csarnok nem csak a Volánnak, a városnak, hanem az egész magyar jégkorongnak is készült – mondta a sajtó képviselőinek Cser-Palkovics András.

 

– Régi álmunk vált valóra, hiszen Magyarország egyik legmodernebb és legnagyobb jégcsarnokát avatjuk majd fel, ráadásul a magyar hoki egyik ikonikus dátumán, hiszen 2008-ban április 19-én jutott fel először az A-csoportba a válogatott. Megérdemelte a város és a klub is ezt a létesítményt, hiszen Székesfehérvár a magyar jégkorong legfontosabb fellegvára. A minden igényt kielégítő 6000 férőhelyes Alba Aréna méltó otthona lesz a fehérvári jégkorongnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MJSZ és a város a jövőben is jó néhány tornát, eseményt az Alba Arénában rendezhet majd meg. A csarnok tényleg minden igényt kielégít, akár szurkolói, akár a csapat szempontjából is, tágas öltözők állnak majd a Hydro Fehérvár AV19 és a magyar válogatott játékosainak szolgálatára, 21. századi körítés pedig gondolkodik arról, hogy a nézők is kiválóan érezzék majd magukat legyen szó sporteseményről, vagy kulturális programról.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában