Bosszantó FKC-fiaskó

2024.02.23. 20:39

A kiesőjelölttől kaptak ki

Bosszantó vereséget szenvedett a K&H Liga NB I-es női kézilabda bajnokság 16. fordulójában az Alba Fehérvár KC alakulata. A viharsarkiak a második félidő derekán fordítottak.

Ferencz Balázs

Utasi Linda öt találatig jutott Békéscsabán

Forrás: Kricskovics Antal/archív

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC 29-24 (11-13)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Hargitai G., Markó G.
Békéscsaba: Pásztor, Szabó D. (kapusok) – Kücükyldiz 7/1, Zagar 4, Bencsik 4, Török F. 3, Arany 2, Szondi 2, Kukely 2, Román 2, Horváth G. 1, Mayer 1, Borbély 1/1, Becsik-Giricz, Gyimesi, Csáki. Vezetőedző: Rácz Sándor
FKC: Orbán L., Tóth N. 1, Kubina M. (kapusok) –  Szmbatian 7/1, Utasi 5, Kövér 4, Szabó K. 3/3, Takó 2, Zrnic 2, Afentaler, Sulyok, Szemes, Bojtos, Kocsis, Dubán, Tolnai. Vezetőedző: Horváth Roland
Kiállítások: 12 ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/2 ill. 4/4

Nem számíthattak könnyű csatára, mégis esélyesként szálltsk szembe a csabaiakkal a fehérvári lányok. A meccs elején az FKC vezetett, de a sok hibával tarkított félidő derekára fordított és ellépett a Békéscsaba. A kiesőjelölt kétgólos előnyét nem tudta tartani, a szünet előtti 5 percben az FKC remek sorozattal vette át az irányítást és a vezetést, 11-13. 

A fordulás után azonnal a maga javára fordította az állást az ENKSE, s ugyan a fehérváriak tettek egy próbát dominanciájuk kiteljesítésére, a félidő nagy részében a csabaiak játszottak stabilabban és lélektani előnyben. Sok volt a hiba mindkét oldalon, de a hazaiak a hajrában tovább növelték fórjukat, s megérdemelten csapták le az FKC skalpját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában